Με τη φόρα από το Πρωτάθλημα, ο Παναθηναϊκός δεν σταμάτησε ούτε στο Αγρίνιο. Παρά το γεγονός ότι η ενδεκάδα απαρτίζονταν από πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, μια και ο προπονητής αποφάσισε να δώσει ανάσες σε αρκετούς παίκτες που έχουν σηκώσει το βάρος έως τώρα, το Τριφύλλι διατήρησε αρκετά από τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν εφέτος το παιχνίδι του. Με υπομονή και μεθοδικότητα ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη χάρη σε ένα εξαίσιο γκολ που προήλθε από όμορφο συνδυασμό τριών ποδοσφαιριστών και άριστο τελείωμα από τον Μακέντα.

Στο πρώτο ημίχρονο ο Παναιτωλικός είχε την κυκλοφορία της μπάλας και βρήκε τρόπο να απειλήσει την εστία του Κότσαρη, όχι όμως και να νικήσει τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού. Βέβαια και πάλι η μεγάλη ευκαιρία ανήκε στον Παναθηναϊκό, αφού στο 20ό λεπτό ο Στάικος απώλεσε πέναλτι (το κέρδισε ο Βέργος) και μαζί την ευκαιρία να βάλει μπροστά στο σκορ τους Πράσινους. Όμως, σίγουρα αυτό το ημίχρονο δεν ήταν από τα καλά της ομάδας εφέτος. Έλλειψε η υπομονή, η σωστή κυκλοφορία μπάλας, η κίνηση στο χώρο, η συνοχή.

Με την πάροδο του χρόνου, όμως, η εντελώς καινούργια 11άδα βρήκε σωστά πατήματα και θύμησε την ομάδα που δουλεύει καθημερινά ο Γιώργος Δώνης και το τιμ του στο «Γ. Καλαφάτης». Η είσοδος δε των Δώνη, Μακέντα βοήθησε στο μέγιστο βαθμό ώστε ο Παναθηναϊκός να πάρει τα ηνία της αναμέτρησης. Τελικά το γκολ ήρθε στο 84′ με τον Στάικο να βρίσκει από δεξιά τον Αποστολάκη και αυτός να σεντράρει στο πρώτο δοκάρι όπου ο Μακέντα με εναέριο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Ο Παναθηναϊκός παρέταξε ενδεκάδα με 11 Έλληνες, ενώ ολοκλήρωσε τον αγώνα με έξι ποδοσφαιριστές της ακαδημίας του. Αυτό ήταν το παιχνίδι αποτέλεσε το ντεμπούτο για τους Κώστα Αποστολάκη, Βαγγέλη Θεοχάρη, Νώντα Παντελάκη.

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Μανά, Ντίας, Παουλο Μάρκος, Λουσέρο, Ρότσα (80′ Τσιγγάρας), Μαλής, Λιάβας (65′ Μπελεβώνης), Άργκους, Καμαρά, Ουίλιαν (72′ Μοράρ).

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Πούγγουρας, Παντελάκης, Οικονόμου, Στάικος, Τζανδάρης, Θεοχάρης, Χατζηθεοδωρίδης (65′ Δώνης), Αποστολάκης, Καμπετσής (68′ Μακέντα), Βέργος (74′ Εμμανουηλίδης).