Με το καλύτερο ξεκίνημα της τελευταίας επταετίας ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε ακόμα ένα εμπόδιο. Αυτή τη φορά… θύμα του ο Πανιώνιος, τον οποίο νίκησε με 1-0 χάρη σε ένα «αποστομωτικό» βολέ του Ηλία Χατζηθεοδωρίδη στο 72ο λεπτό της αναμέτρησης. Η νίκη πανηγυρίστηκε από περίπου 15.000 φίλους του Τριφυλλιού, οι οποίοι στο τέλος αποθέωσαν τους ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος από τα αποδυτήρια και δεν άφησε τον Πανιώνιο να πάρει ανάσα. Στα πρώτα δέκα λεπτά οι φιλοξενούμενοι στάθηκαν τυχεροί που δεν βρέθηκαν πίσω στο σκορ και κρατήθηκαν μέσα στο παιχνίδι. Γενικά στο πρώτο ημίωρο οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι, είχαν τεράστια χαμένη ευκαιρία με το δοκάρι του Καμπετσή στο 6’ και άλλες πολύ καλές στιγμές όπου έδειξε την ετοιμότητά του ο Κότνικ. Σταδιακά ο Πανιώνιος πήρε μέτρα στο γήπεδο και είχε ένα καλό πεντάλεπτο μετά το 30’, όμως και πάλι το Τριφύλλι ανέκτησε την κυριαρχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός έκλεισε τον Πανιώνιο στα καρέ του και προσπάθησε να βρει διαδρόμους, πότε από τον άξονα και πότε από τα πλάγια. Στο τελευταίο ημίωρο του αγώνα ο Γιώργος Δώνης άλλαξε το σύστημα από 4-4-2 σε 4-2-3-1 και αυτό απέδωσε καρπούς. Οι Πράσινοι έδειξαν καλύτερη λειτουργία στη συγκεκριμένη διάταξη και κατόρθωσαν να λυγίσουν την αντίσταση των Κυανέρυθρων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο παιχνίδι έκανε ντεμπούτο ο Χρήστος Σέχου, πρώτος σκόρερ της ομάδας Νέων του Παναθηναϊκού.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Κουλιμπαλί, Ινσούα, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Κουρμπέλης, Δώνης (77′ Τζανδάρης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάννης (82′ Σέχου), Μακέντα, Καμπέτσης (63′ Χατζηθεοδωρίδης).

Πανιώνιος: Κότνικ, Ντομίνγκες, Κούρντι, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος (89′ Σεράφ), Κεϊτά, Τσιλούλης (55′ Μανθάτης), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι.