Είναι από εκείνες τις βραδιές που μια ομάδα επικρατεί σε όλα τα βασικά και τις λεπτομέρειες ενός αγώνα, της λείπει μόνο ένα αλλά βασικό: το γκολ. Κάπως έτσι γράφτηκε η ιστορία του ντέρμπι της 3ης Νοεμβρίου 2018 στο Ολυμπιακό Στάδιο μεταξύ Παναθηναϊκού και ΑΕΚ. Το Τριφύλλι ήταν κατά κοινή ομολογία (ακόμα και του ίδιου του προπονητή της αντίπαλης ομάδας, Μαρίνου Ουζουνίδη) συντριπτικά ανώτερο από τους «κιτρινόμαυρους». Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη ακολούθησαν το τακτικό πλάνο του προπονητή τους και κατόρθωσαν να περιορίσουν την περσινή πρωταθλήτρια σε ρόλο κομπάρσου.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα (με την πρώτη χαμένη ευκαιρία) ο Παναθηναϊκός κατέστησε σαφές στην ΑΕΚ ότι δεν είχε σκοπό να χαρίσει το παιχνίδι. Οι Πράσινοι μπλόκαραν όλα τα δυνατά σημεία του αντιπάλου τους, βρίσκοντας παράλληλα τρόπους να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην αμυντική γραμμή της ΑΕΚ. Το μοναδικό πρόβλημα για τον Παναθηναϊκό ήταν η αστοχία στην τελική προσπάθεια. Οι μεγάλες χαμένες ευκαιρίες του Μακέντα στο πρώτο ημίχρονο και των Μπουζούκη, Χατζηθεοδωρίδη στο δεύτερο θα μπορούσαν να προσφέρουν στον Παναθηναϊκό μια σπουδαία νίκη. Η ΑΕΚ απείλησε ελάχιστα, μια και έδειχνε εγκλωβισμένη από τον τρόπο παιχνιδιού του Τριφυλλιού.

Μπορεί η νίκη να μην ήρθε, όμως μετά το τέλος της αναμέτρησης οι ποδοσφαιριστές έγιναν ένα με τους 30.000 φιλάθλους της ομάδας, που έδωσαν βροντερό παρών στο Ολυμπιακό Στάδιο. Ήταν μια αμοιβαία αναγνώριση από παίκτες και κόσμο της προσπάθειας που γίνεται στη φετινή ιδιόμορφη για τον Παναθηναϊκό σεζόν.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Διούδης, Γιόχανσον, Κουλιμπαλί, Πούγγουρας, Μαυρομμάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (63′ Κάτσε), Μπουζούκης (84′ Μουνιέ), Χατζηγιοβάνης (62′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα.

ΑΕΚ: Μπάρκας, Μπακάκης, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι, Χουλτ, Γαλανόπουλος (81′ Άλεφ), Σιμόες, Μάνταλος, Λιβάγια, Μπογέ (72′ Γκάλο), Πόνσε (78′ Κλωναρίδης).