Χαμόγελο αγνοείται το 2019 για τον Παναθηναϊκό. Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού εμφανίστηκαν αγνώριστοι –σε σχέση με όσα έδειξαν στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος- και παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στην ΑΕΛ, με τη θεσσαλική ομάδα να αποδέχεται με ιδιαίτερη ευχαρίστηση την απλόχερη βοήθεια του διαιτητή Παπαδόπουλου, ο οποίος ανήκει στη μεγάλη διαιτητική σχολή που αναφέρει ότι άπαξ και δοθεί ένα πέναλτι σε μια ομάδα, απαγορεύεται να δοθεί δεύτερο ακόμα και αν από το τράβηγμα αλλάξει μέγεθος η φανέλα ποδοσφαιριστή.

Ανήκει στις πύλες του ανεξήγητου πώς ο Παναθηναϊκός «κατάφερε» να μην κερδίσει το παιχνίδι, από τη στιγμή που έπαιζε με ποδοσφαιριστή παραπάνω από το 1ο λεπτό και προηγούμενος στο σκορ από το 3ο λεπτό! Ο Μακέντα κέρδισε στο 1’ το πέναλτι και την αποβολή του Γκοΐκοβιτς, ο Ιταλός ευστόχησε και στην εκτέλεση, οπότε όλα έμοιαζαν… στρωμένα για την πρώτη νίκη μετά από 40 ημέρες μαζί με την ευκαιρία να πάρουν ανάσες βεβαρημένοι με παιχνίδια ποδοσφαιριστές. Και πράγματι στα πρώτα 20 λεπτά που ακολούθησαν του γκολ, οι Πράσινοι έδειχναν ικανοί να «καθαρίσουν» το ματς. Οι δύο μεγάλες ευκαιρίες χάθηκαν (από Εμμανουηλίδη και Κουλιμπαλί), οπότε η ΑΕΛ συνέχισε να ελπίζει, έστω και αν μετά βίας περνούσε με τη μπάλα τη μεσαία γραμμή.

Στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε η ζημιά. Ο Μαυρομμάτης δεν αντιλήφθηκε τον κίνδυνο που έκρυβε η προσπάθειά του να καλύψει με το σώμα τη μπάλα για να κερδίσει πλάγιο άουτ, ο Ντέλετιτς μπήκε σφήνα και πήρε κατοχή μπάλας, έφτασε στη μεγάλη περιοχή και εκεί με όμορφο σουτ σκόραρε. Παρότι χρόνος υπήρχε άπλετος, οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού έμοιαζαν να έχουν απωλέσει την ψυχραιμία τους, προσπαθώντας ως επί το πλείστον με σέντρες να φτάσουν σε δεύτερο γκολ. Βούτυρο στο ψωμί των παικτών της ΑΕΛ που κράτησαν με σχετική ευκολία το 1-1, πάντα με τη συνδρομή του διαιτητή που δεν καταλόγισε πέναλτι σε σπρώξιμο του Καρανίκα στον Κουρμπέλη στο 49’ και παρατεταμένο τράβηγμα φανέλας του Μακέντα από τον Ζίζιτς στο 88’. Στις δε καθυστερήσεις -πέντε λεπτά υπέδειξε ο διαιτητής- παίχθηκε καθαρό ποδόσφαιρο μόλις 2,5 λεπτά…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Εμμανουηλίδης (75′ Χατζηθεοδωρίδης), Κουλιμπαλί, Παντελάκης, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Τζανδάρης (63′ Μουνιέ), Μπουζούκης (46′ Άλτμαν), Μουνιέ.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Καρανίκας, Ζίζιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιακιμόβσκι, Σετσέρσοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Μπαργκάν (6′ Γκόλιας), Ντέλετιτς, Σικάβκα (59′ Ακόστα), Νούνιτς