Με όποιο τρόπο και να περιγραφεί ο αποκλεισμός του Παναθηναϊκού από τη Λαμία ένα είναι το σίγουρο: πρόκειται για απώλεια ενός στόχου. Όποτε χάνεται ένας στόχος το αποτέλεσμα είναι ένα και το αυτό: προβληματισμός. Σε επίπεδο συναισθημάτων ασφαλώς μπορούν να προστεθούν η στεναχώρια, η απογοήτευση, η ψυχολογική πτώση. Το παν εν προκειμένω είναι να εντοπιστούν τα σημεία που οδήγησαν στον αποκλεισμό και να βρεθούν οι λύσεις.

Η Λαμία παρατάχθηκε στο ΟΑΚΑ με πολλές αλλαγές στη σύνθεσή της, μια και ήταν επιλογή του προπονητή της να ξεκουράσει βασικές μονάδες. Άλλωστε πρώτος στόχος της Λαμίας είναι η παραμονή στην κατηγορία. Έχοντας να ανατρέψει το 1-0, ο Παναθηναϊκός είχε σταθερά επιθετικό προσανατολισμό σε όλο το παιχνίδι. Όμως, η ομάδα της Φθιώτιδας φαίνεται πως έχει βρει τον τρόπο να μπλοκάρει το Τριφύλλι. Ειδικά στις τρεις αναμετρήσεις που διεξήχθησαν το τελευταίο 15νθήμερο.

Οι Πράσινοι είχαν συντριπτικά κατοχής μπάλας, έβαλαν αρκετή υπομονή στην κυκλοφορίας της μπάλας, πρόσθεσαν αρκετό ρίσκο, αλλά η συνταγή δεν προέκυψε επιτυχημένη. Χάθηκαν κάποιες ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο (κυρίως εκείνη του 8ου λεπτού με τον Καμπετσή να γυρίζει με περισσότερη δύναμη τη μπάλα προς τον Χατζηγιοβάνη που καραδοκούσε να τη σπρώξει στα δίχτυα) αλλά και η Λαμία έδειχνε επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις. Προϊόντος του χρόνου ο Παναθηναϊκός πίεσε τη Λαμία και πιέστηκε από το άγχος της προσδοκίας για πρόκριση. Τελικά το γκολ ήρθε στο 84ο λεπτό από τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Εκεί, όπου, πολλοί πίστευαν πως ο Παναθηναϊκός θα τα κατάφερνε. Χάθηκαν σπουδαίες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες (η Λαμία είχε και δοκάρι) αλλά σίγουρα αποκορύφωμα ήταν στην εκπνοή του αγώνα το τετ α τετ του Βέργου. Από τη στιγμή που παρέμεινε το 1-0, η πρόκριση θα κρίνονταν στα πέναλτι. Σε αυτή την ψυχοφθόρο διαδικασία ο Παναθηναϊκός έδειξε να διακατέχεται από πίεση και τελικά απώλεσε την πρόκριση. Σκληρό αλλά αληθινό…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης (79′ Βέργος), Κάτσε, Χατζηθεοδωρίδης (46′ Κουρμπέλης), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Καμπετσής (67′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα.

Λαμία: Μελίσσας, Βασιλαντωνόπουλος (53′ Βάντερσον), Αντέτζο, Καρυπίδης, Καραγκούνης (71′ Επστάιν), Καραμάνος, Ρόμανιτς, Καμπασόλ (72′ Πλιάτσικας), Σκόνδρας, Ασίγκμπα, Μπουλούλης.