Εξ αρχής ο αγώνας έμοιαζε για τον Παναθηναϊκό σαν ναρκοπέδιο. Προερχόμενος από ανεπιτυχή αποτελέσματα και εντός του 2019 χωρίς νίκη στην έδρα του, ο Παναθηναϊκός ξεκινούσε το παιχνίδι απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης δίχως θετικούς οιωνούς. Άδειες εξέδρες λόγω της πενιχρής προσέλευσης του κόσμου, κακές καιρικές συνθήκες και ένας αντίπαλος με το μαχαίρι στα δόντια λόγω της κάκιστης βαθμολογικής του θέσης, αρκετά προβλήματα εξαιτίας των απουσιών των Ινσούα, Κουλιμπαλί.

Η λύση προέκυψε από δύο ποδοσφαιριστές που σίγουρα δεν έχουν την τύχη με το μέρος τους σε ό,τι αφορά τους τραυματισμούς. Τον Όμρι Άλτμαν, με διαφορά τον πλέον άτυχο του ρόστερ αφού στο τελευταιο δευτερόλεπτο του ντέρμπι «αιωνίων» της περσινής σεζόν υπέστη ρήξη χιαστού και έμεινε 10 μήνες εκτός δράσης και τον Δημήτρη Κουρμπέλη που εφέτος διεκδικεί… επάξια τον τίτλο διαδόχου του Άλτμαν με τις ατυχίες να διαδέχονται η μία την άλλη. Ο αρχηγός έπαιξε με μάσκα λόγω του κατάγματος στη μύτη και όμως λίγο μετά τη συμπλήρωση ώρας του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης δέχθηκε χτύπημα στο πρόσωπο με αποτέλεσμα να ανοίξει πάλι η μύτη του, να παίξει ορισμένα λεπτά χωρίς μάσκα προτού εν τέλει αντικατασταθεί! Πρόλαβε, όμως, να κάνει ένα «γεμάτο» παιχνίδι και φυσικά να δώσει ασίστ στον Άλτμαν στο 16ο λεπτό, που έβγαλε τον Ισραηλινό μόνο απέναντι στον Παπαδόπουλο. Ο Άλτμαν κατέβασε τη μπάλα όμορφα και με μίνι περιστροφή σώματος σούταρε δυνατά για να πετύχει το πρώτο γκολ του μετά από 13 μήνες! Εξαιρετικό timing για έναν ποδοσφαιριστή που τον έχει ανάγκη ο Παναθηναϊκός και τον στερήθηκε επί μακρόν.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο και εκμεταλλεύτηκε την υπεροχή του, ενώ αν ήταν πιο προσεκτικοί οι ποδοσφαιριστές του στην τελική πάσα θα μπορούσε να πετύχει κι άλλο γκολ. Στην επανάληψη ο Αστέρας πήρε μέτρα στο γήπεδο και έγινε απειλητικός στο 53′ με τον Μανιά. Η ευκαιρία χάθηκε και ουσιαστικά η ομάδα της Τρίπολης δεν κατάφερε να απειλήσει πραγματικά την εστία του Διούδη. Μάλιστα οι Πράσινοι στις αντεπιθέσεις απείλησαν και έφτασαν μια ανάσα από το 2-0 με τον Μακέντα που όμως σε τετ α τετ πλάσαρε άστοχα. Τα πράγματα θα ήταν απλούστερα για τον Παναθηναϊκό εάν ο διαιτητής δεν χαρίζονταν δύο φορές στον Φερνάντεζ, αποφεύγοντας να του δείξει -όπως ορίζουν οι κανονισμοί- δεύτερη κίτρινη κάρτα σε επικίνδυνα μαρκαρίσματα. Όπως και να ΄χει το Τριφύλλι έφτασε στο επιθυμητό αποτέλεσμα που του επιτρέπει να συνεχίζει τον αγώνα για την είσοδο στην πρώτη πεντάδα.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομμάτης, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης (72′ Δώνης), Κάτσε, Άλτμαν (60′ Μουνιέ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης (82′ Πούγγουρας), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Kώτσιρας (74′ Τσιλιανίδης), Βλάχος, Ματρικάρντι, Τριανταφυλλόπουλος, Κυριακόπουλος, Βαλιέντε, Φερνάντεζ (83′ Δουβίκας), Μπελόκ, Καλτσάς, Μανιάς (61′ Αραβίδης).