Σε μια σεζόν γεμάτη εμπόδια και παραδοξότητες ο Παναθηναϊκός δείχνει έντονο σφυγμό και κατορθώνει ακόμα και τώρα, μετά από το «βαρύ» χτύπημα όλων όσων συνέβησαν στο ντέρμπι «αιωνίων», να φτάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Στον αγώνα με τον Άρη, στο άδειο λόγω τιμωρίας Ολυμπιακό Στάδιο, το Τριφύλλι έφτασε στη νίκη με 2-0 χάρη σε ένα πολύ καλό δεύτερο ημίχρονο όπου θύμησε την ομάδα του πρώτου γύρου. Με «κερασάκι στην τούρτα» ένα γκολ επιπέδου Λιονέλ Μέσι από τον Εμάνουελ Ινσούα!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε επηρρεασμένος από τις άδειες εξέδρες στο πρώτο ημίχρονο και μπήκε νωθρά στο παιχνίδι. Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν να ελέγχουν το ρυθμό, να αλλάζουν με μεγαλύτερη ευχέρεια τη μπάλα έστω και αν απείλησαν ουσιαστικά μόλις μία φορά. Στο 25ο λεπτό ο Μαρτίνες βρέθηκε αφύλαχτος στη μεγάλη περιοχή και σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Διούδη. Αφού δεν ήρθε η ψυχρολουσία σε εκείνο το σημείο, ο Παναθηναϊκός άρχισε σταδιακά να αφυπνίζεται αγωνιστικά. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου οι Πράσινοι ισορρόπησαν και έδειξαν ότι είχαν βρει τον τρόπο να «σπάσουν» το ασφυκτικό πρέσινγκ που ασκούσαν οι παίκτες του Άρη στο μισό του Παναθηναϊκού.

Η εσωτερική αλλαγή με αναδιάταξη συστήματος από τον Γιώργο Δώνη στο δεύτερο ημίχρονο έφερε την… άνοιξη. Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και κυρίως άπλωσε το παιχνίδι του, χτυπώντας κυρίως από την αριστερή πλευρά με τους Οικονόμου, Ινσούα να συμβάλλουν τα μέγιστα στην ανάπτυξη. Έτσι σε μια τέτοια προσπάθεια ήρθε το γκολ στο 62ο λεπτό. Ο Οικονόμου άνοιξε στα αριστερά στον Μακέντα που εκτός από σκόρερ, ξέρει και να δημιουργεί, ο Ιταλός γύρισε τη μπάλα παράλληλα με την εστία στο δεύτερο δοκάρι βλέποντας το κενό και ο Δώνης έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το πρώτο γκολ του μετά από 15 μήνες!

12 λεπτά αργότερα ακόμα μία προσπάθεια από τα αριστερά έφερε το 2-0. Στο γκολ της χρονιάς! Ο Οικονόμου έκανε πάσα προς τον Ινσούα στην αριστερή πλευρά, ο Αργεντινός βλέποντας την κίνηση του Άλτμαν στην πλάτη του, προσποιήθηκε, άφησε τη μπάλα και απευθείας έκανε διαγώνια κίνηση προς τη μεγάλη περιοχή, όπου του ήρθε συστημένη η μπάλα από τον Άλτμαν (πάσα με εξωτερικό φάλτσο) και ο… Μέσι Ινσούα «χάιδεψε» τη μπάλα στέλνοντας τη πάνω από τον τερματοφύλακα του Άρη. Ήταν το γκολ που σφράγισε μια σπουδαία νίκη. Σπουδαία για την ψυχολογία των ποδοσφαιριστών και του προπονητικού επιτελείου και επιβράβευση για τη δουλειά τους όλο αυτό το διάστημα. Γιατί αγωνιστικά ο Παναθηναϊκός τρεις στροφές πριν το τέλος είναι εντός στόχου, δηλαδή εντός πεντάδας.

Παναθηναϊκός:Διούδης, Γιόχανσον, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Οικονόμου, Ινσούα, Κουρμπέλης, Κάτσε, Δώνης (73′ Άλτμαν), Μακέντα (86′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (77′ Καμπετσής).

Αρης: Κουέστα, Βαλεριάνος, Βέλεθ, Ρόουζ, Κόρχουτ, Σιώπης, Μπάσα (65′ Ματίγια), Μαρτίνες (65′ Φετφατζίδης), Γκαρσία (80′ Γιουνές), Λάρσον, Ντιγκινί.