Φτάνοντας στο φινάλε της σεζόν το ερώτημα ήταν εάν ο Παναθηναϊκός θα πρόσφερε μία αντάξια εικόνας της εφετινής προσπάθειας όλων. Η απάντηση ήταν εμφατική: ναι! Οι Πράσινοι με πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα τους, κατάφεραν να παράξουν ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο και ουσιαστικά να «κλειδώσουν» τη νίκη απέναντι στον Παναιτωλικό. Εν τέλει το 4-0 αντανακλά τη διαφορά απόδοσης των δύο αντιπάλων, προσφέροντας στο Τριφύλλι τη 13η νίκη στο πρωτάθλημα και μαζί τη συγκομιδή 47 βαθμών εντός αγωνιστικού χώρου, που ελέω τιμωριών μεταφράστηκε εν τέλει σε 36 πόντους και την 8η θέση στο βαθμολογικό πίνακα.

Αφήνοντας το σύστημα με τρεις κεντρικούς αμυντικούς, ο Γιώργος Δώνης επέλεξε το 4-2-3-1 με αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Οι Πράσινοι είχαν στη σύνθεσή τους τέσσερις ποδοσφαιριστές της ακαδημίας και εννέα Έλληνες, ολοκληρώνοντας το ματς με έξι παίκτες από την ακαδημία τους! Οι γηπεδούχοι έβγαλαν φρεσκάδα στο παιχνίδι τους και την… πλήρωσε ο Παναιτωλικός που βρέθηκε στο 19ο λεπτό να χάνει 2-0, με γκολ των Χατζηγιοβάνη στο 14′ με πέναλτι και του Μακέντα στο 19′ με σουτ. Ακόμα ένα γκολ του Μακέντα στο 40′ έβαλε τέλος στο θέμα ποιος θα κατακτούσε τη νίκη, δημιουργώντας παράλληλα το πλέον παραγωγικό πρώτο ημίχρονο της τελευταίας διετίας.

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μάλλον διαδικαστικό με τον Παναθηναϊκό να φτάνει σε τέταρτο γκολ με τον Δημήτρη Εμμανουηλίδη στο 81ο λεπτό.

Παναθηναϊκός: Κότσαρης, Θεοχάρης, Πούγγουρας, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Τζανδάρης (77′ Καμπετσής), Κάτσε, Στάικος, Χατζηγιοβάνης, Αρμενάκας (66′ Εμμανουηλίδης), Μακέντα (79′ Αθανασακόπουλος).

Παναιτωλικός: Γιαννακόπουλος, Τσιγγάρας, Μιχάι, Άργκους, Τσοκάνης (66′ Αμαράλ), Λουσέρο, Μάρκος Πάουλο, Ντουάρτε, Γκούγκα, Μανά (79′ Παρράς), Μπάιροβιτς.