Έμοιαζε να είναι η απάντηση στο ερώτημα «πώς μπορεί να καταστραφεί ένα φιλικό παιχνίδι;». Η συνταγή δοκιμάστηκε στο Φένλο. Ένας αντίπαλος με ποδοσφαιριστές που είχαν ξεχάσει ότι έδιναν φιλικό προετοιμασίας και νόμιζαν ότι ήταν αγώνας ζωής – θανάτου για την παραμονή τους στην Eredivisie, με αποτέλεσμα τα μαρκαρίσματα τους να είχαν υπερβολή. Ένας διαιτητής που αποτέλεσε την καλύτερη διαφήμιση για τους Έλληνες διαιτητές, αφού οι αποφάσεις του ήταν το λιγότερο αλλοπρόσαλες. Καιρικές συνθήκες που δυσκόλεψαν ακόμα περισσότερο τις ούτως ή άλλως πολύ ζόρικες γηπεδικές συνθήκες με τον πλαστικό τάπητα του γηπέδου της Φένλο.

Ναι, ο Παναθηναϊκός νίκησε αλλά αυτό θα το ξεχνούσαμε όλοι σε λίγο καιρό, εάν η νίκη στο συγκεκριμένο θεσμοθετημένο ετήσιο αγώνα λίγες ημέρες πριν την έναρξη του ολλανδικού πρωταθλήματος, δεν συνοδεύονταν από ένα μεγάλο κύπελλο που έδωσαν οι διοργανωτές στον αρχηγό της ομάδας μας, Χρήστο Δώνη.

Αυτό που σίγουρα θα μείνει στη μνήμη είναι ο τραυματισμός του Γιάννη Μπουζούκη στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης. Ο αντίπαλός του πήγε με τα δύο πόδια σε ένα αντιαθλητικό μαρκάρισμα που θα μπορούσε να είχε προκαλέσει κάταγμα στον αστράγαλο του ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού. Τελικά ο Μπουζούκης τη… γλίτωσε με διάστρεμμα δεύτερου βαθμού, όπερ σημαίνει 15-20 ημέρες εκτός δράσης.

Στο αγωνιστικό σκέλος ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε χωρίς τους Κουρμπέλη, Μακέντα, Αποστολάκη, Κόναν που αντιμετώπισαν πρόβλημα τις προηγούμενες ημέρες. Ο Γιώργος Δώνης αποφάσισε να φτιάξει δύο ενδεκάδες με ανάμειξη έμπειρων και παικτών της ακαδημίας. Η εικόνα του Τριφυλλιού στο πρώτο ημίχρονο ήταν κακή. Οι Πράσινοι δεν έκαναν ούτε τελική προσπάθεια και αρκέστηκαν στην προσπάθεια να κρατήσουν τη μπάλα στα πόδια τους. Όμως τα πολλά λάθη στη μεσαία γραμμή πρόσφεραν στη Φένλο την ευκαιρία να ανοίξει το σκορ. Και θα το είχε πράξει εάν δεν συναντούσε τον ανίκητο Σωκράτη Διούδη! Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού ύψωσε τείχος μπροστά από την εστία του και σε τέσσερις περιπτώσεις αρνήθηκε το γκολ στην ολλανδική ομάδα.

Οι αλλαγές του δευτέρου ημιχρόνου πρόσφεραν στον Παναθηναϊκό ζωντάνια. Το Τριφύλλι ισορρόπησε το παιχνίδι και δημιούργησε ευκαιρίες να σκοράρει. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ζαγαρίτης, Εμμανουηλίδης, το πέτυχε ο Καμπετσής στο 85ο λεπτό μετά από ασίστ του Χατζηγιοβάνη. Οι Πράσινοι περιόρισαν τη Φένλο στο δεύτερο 45λεπτο και απειλήθηκαν ελάχιστα.

Φένλο: Κιρσμπάουμ, Παχόνικ, Γιάνσεν, Σάφερ, Ρόσελαρ, Ποστ, Νέιντεκερ, Λίντχορστ, Φαν Όιεν, Σοριάνο, Ράιτ.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Θεοχάρης (46′ Γιόχανσον), Κολοβέτσιος (46′ Νούνες), Μαυρομμάτης (46′ Πούγγουρας), Ινσούα (46′ Ζαγαρίτης), Αλεξανδρόπουλος (46′ Σερπέζης), Ζαχίντ (46′ Χατζηγιοβάνης), Μπουζούκης (25′ Δώνης), Κολοβός (69′ Αθανασακόπουλος), Χατζηθεοδωρίδης (46′ Εμμανουηλίδης), Βέργος (46′ Καμπετσής).