23 χρόνια πέρασαν και άλλαξαν τόσα πολλά σε Παναθηναϊκό και Άγιαξ. Άλλο ημιτελικός Champions League, άλλο φιλικό προετοιμασίας. Αυτό που δεν άλλαξε είναι ο τελικός νικητής! Όπως και τότε έτσι και τώρα ο Παναθηναϊκός και οι φίλαθλοί του πανηγύρισαν μέσα στο Άμστερνταμ, επικρατώντας 2-1 του Αίαντα. Όπως και τότε έτσι και τώρα σκόρερ ήταν ο «μίστερ νο.9». Τότε ο Βαζέχα, τώρα με δύο γκολ ο Μακέντα. Τότε Γιώργος Δώνης την ασίστ με μια ονειρεμένη κούρσα, τώρα Γιώργος Δώνης στον πάγκο να καθοδηγεί τους ποδοσφαιριστές!

Ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε με την ίδια ενδεκάδα που νίκησε τη Φέγενορντ. Μόνο που αυτή τη φορά είχε υπομονή, γύρισε τη μπάλα, αμύνθηκε σωστά χωρίς να δώσει πολλές ευκαιρίες στον αντίπαλο. Κοίταξε δηλαδή στα μάτια τον πρωταθλητή Ολλανδίας. Και προηγήθηκε στο 10ο λεπτό με κεφαλιά του Μακέντα, γεγονός που επέτρεψε στο Τριφύλλι να ελέγξει το παιχνίδι. Μέχρι που ήρθε ένα λάθος του Χατζηθεοδωρίδη, το οποίο στοίχισε την ισοφάριση στο 25ο λεπτό.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, ήταν ιδιαίτερα σοβαρός και δεν πτοήθηκε από την ισοφάριση. Η διπλή ζώνη άμυνας με αλληλοκαλύψεις δεν άφησε περιθώριο στον αντίπαλο. Ο Άγιαξ έμεινε μακριά από την εστία του Τριφυλλιού και τελικά στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ήρθε το δεύτερο γκολ. Και πάλι από τον Μακέντα που δεν συγχώρεσε την αδράνεια της άμυνας των Ολλανδών. Από το 60ό λεπτό και μετά η κούραση έγειρε την πλάστιγγα υπέρ του Άγιαξ, ο οποίος όμως και πάλι δεν μπόρεσε να βρει πολλές αξιόλογες ευκαιρίες να σκοράρει.

Οι Πράσινοι πήραν τη νίκη στο φιλικό, προσφέροντας χαμόγελα.

Αγιαξ: Βαρέλα, Φέλτμαν, Σουρς, Μπλιντ (82′ Τέιλορ), Ντεστ, Φαν Ντε Μπεκ (87′ Γένσεν), Μάριν (71′ Γκράβενμπερχ), Έτινχ (56′ Μαρτίνες), Τάντιτς, Ντόλμπεργκ (82 Ντανίλο), Πρόμες (82′ Τραορέ).

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (75′ Αποστολάκης), Ινσούα (84′ Ζαγαρίτης), Κολοβέτσιος (84′ Θεοχάρης), Πούγγουρας (91′ Σερπέζης), Κουρμπέλης (78′ Αλεξανδρόπουλος), Δώνης (91′ Καμπετσής), Μπουζούκης (78′ Εμμανουηλίδης), Χατζηγιοβάνης (71′ Μαυρομμάτης), Χατζηθεοδωρίδης (63′ Βέργος), Μακέντα (61′ Κολοβός).