Στην κατάταξη μεταξύ των επτά επίσημων και ενός προπονητικού χαρακτήρα φιλικών που έχει δώσει μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο Παναθηναϊκός, το παιχνίδι με τη Μπεσίκτας στην Κωνσταντινούπολη ήταν αυτό που οι προπονητές χαρακτηρίζουν ως ορισμό της χρησιμότητας. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκειά του το Τριφύλλι φανέρωσε αδυναμίες που χρειάζονται δουλειά για να διορθωθούν και δυνατά σημεία που θα πρέπει να αποτελέσουν τη βάση του παιχνιδιού του.

Στο πρώτο ημίχρονο οι Πράσινοι έκαναν το χειρότερο ημίχρονο της προετοιμασίας. Για την ακρίβεια αιφνιδιάστηκαν από τη νεανική ενδεκάδα που λόγω τραυματισμών παρέταξε η Μπεσίκτας και απέμειναν να κοιτούν την ενέργεια που κατέθεταν στο χορτάρι οι αντίπαλοι τους. Προτού καν συμπληρωθούν 13 λεπτά η Μπεσίκτας είχε προλάβει να ανοίξει το σκορ μετά από… σεμινάριο λαθών του Παναθηναϊκού, να δει τη μπάλα να χτυπάει στο δοκάρι και να έχει κλείσει τον Παναθηναϊκό στην περιοχή του Διούδη. Σταδιακά το Τριφύλλι αφυπνίστηκε, «απάντησε» στο 19′ με δοκάρι σε προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη αλλά τα ανασταλτικά προβλήματα συνεχίστηκαν. Έτσι ήρθε το 2-0 στο 38ο λεπτό με τη Μπεσίκτας να δείχνει ότι έλεγχε με ευκολία τον αγώνα. Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε στο 40′ σκοράροντας, αλλά ο βοηθός κακώς ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας λανθασμένα τον Μακέντα οφσάιντ.

Η μεγαλύτερη αντίδραση ήρθε στο δεύτερο ημίχρονο. Οι αλλαγές βοήθησαν τον Παναθηναϊκό να μεταμορφωθεί συνολικά. Σαν να μην είχε συμβεί ποτέ το πρώτο ημίχρονο, οι Πράσινοι δεν άφησαν τον αντίπαλό τους να πάρει ανάσα, δημιουργώντας σωρεία ευκαιριών. Και αφού ήρθαν δύο χαμένα τετ α τετ του Μακέντα, βρέθηκε η λύση στο γκολ από τον Χρήστο Δώνη στο 62ο λεπτό. Ο ίδιος παίκτης θα μπορούσε να ισοφαρίσει στο 66′ αλλά τελικά το έπραξε στο 78ο λεπτό! Μάλιστα ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να φτάσει στην ολική ανατροπή αλλά ο Καμπετσής δεν αξιοποίησε τη μεγάλη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Παναθηναϊκός: Διούδης (46′ Κότσαρης), Γιόχανσον (74′ Αποστολάκης), Κολοβέτσιος (46′ Νούνες), Πούγγουρας (74′ Μαυρομμάτης), Ινσούα (74′ Ζαγαρίτης), Δώνης (82′ Θεοχάρης), Ζαχίντ (82′ Κόναν), Χατζηθεοδωρίδης (61′ Μολό), Κολοβός (46′ Κουρμπέλης), Χατζηγιοβάνης (61′ Καμπετσής), Μακέντα (82′ Βέργος).