Η αντίδραση που περίμεναν όλοι από τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού μετά το αποτυχημένο αποτέλεσμα κόντρα στην Ξάνθη και τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών, ήρθε. Και ήταν η καλύτερη δυνατή! Νίκη μέσα στο Περιστέρι επί του Ατρομήτου με 1-0, με μια αρκετά πειστική εμφάνιση ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Αυτό το αποτέλεσμα είναι ικανό να δώσει ώθηση στο Τριφύλλι για μια σταθερά ανοδική πορεία που θα τον φέρει αρχικά σε τροχιά play offs και εν συνεχεία να προσεγγίσει τις πρώτες θέσεις.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε αποφασισμένος στο Περιστέρι. Από το πρώτο λεπτό πήρε την κατοχή μπάλας, έλεγξε το ρυθμό και υποχρέωσε τον Ατρόμητο σε παθητικό ρόλο. Οι Πράσινοι ήταν κινητικοί και είχαν τρόπο να απειλήσουν από τα άκρα με τους Μπουζούκη, Χατζηγιοβάνη, ενώ στον άξονα οι Κουρμπέλης, Δώνης, Ζαχίντ είχαν τον απόλυτο έλεγχο. Στην άμυνα εξουδετερώνονταν εν τη γενέσει της κάθε προσπάθεια των παικτών του Ατρομήτου. Ήταν θέμα χρόνου να έρθει το γκολ.

Αρχικά το Τριφύλλι απείλησε με το μακρινό σουτ του Κουρμπέλη στο 13’ και τη βολίδα του Χατζηγιοβάνη στο 18’. Αμφότερα έστειλαν τη μπάλα εκτός εστίας. Οι Πράσινοι συνέχιζαν να πιέζουν και να μένουν κοντά στην αντίπαλη περιοχή. Στο 43ο λεπτό ήρθε το σπουδαίο άνοιγμα του Μπουζούκη στο χώρο πάνω στο τρέξιμο του Χατζηγιοβάνη, ο οποίος με άψογο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Η πράσινη nouvelle vague επανεμφανίστηκε και το γκολ ήρθε! Δευτερόλεπτα αργότερα ο Χατζηγιοβάνης βρέθηκε ξανά σε θέση βολής αλλά υπό την πίεση του αντιπάλου αμυντικού, έχασε τον έλεγχο της μπάλας.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ατρόμητος πήρε μέτρα στο γήπεδο, προσπαθώντας να βρει τρόπο αντίδρασης. Παρά ταύτα δεν κατάφερε να δημιουργήσει απειλή για την εστία του Παναθηναϊκού, πλην μιας από στατική φάση στο 70ό λεπτό με τον Μανούσο να εκμεταλλεύεται το συνωστισμό στην περιοχή του Παναθηναϊκού και να σουτάρει ανενόχλητος στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Στις αντεπιθέσεις ο Παναθηναϊκός αναζήτησε το δεύτερο γκολ και θα μπορούσε να είχε σκοράρει αλλά σε τρεις περιπτώσεις ο τερματοφύλακας του Ατρομήτου κράτησε την ομάδα του μέσα στο παιχνίδι.

Ατρόμητος: Μανδάς, Κιβρακίδης, Γούτας, Ρισβάνης, Ταλόχα, Χαρίσης, Μπαένα (80′ Μπαένα), Ανδρούτσος (69’ Νταβιώτης), Γιακουμάκης, Μανούσος, Ρόσα (61’ Βέλλιος).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Δώνης, Κουρμπέλης (75’ Αλεξανδρόπουλος), Μπουζούκης, Ζαχίντ (63’ Χατζηθεοδωρίδης), Χατζηγιοβάνης (71’ Κολοβός), Καμπετσής.