Γκολ στα 34 δευτερόλεπτα προτού καν συνειδητοποιήσει κανείς ότι άρχισε ο0 αγώνας. Χαμένες ευκαιρίες με κάθε τρόπο. Ένας διαιτητής που έχει στο μυαλό του οτιδήποτε άλλο παρά διαύγεια για να κρίνει σωστά τις φάσεις. Ακυρωμένο γκολ, αποβολή αντιπάλου που μετατρέπεται σε κίτρινη κάρτα, σκληρά μαρκαρίσματα που δεν σφυρίζονται καν φάουλ, ατελείωτες καθυστερήσεις από το 1ο έως το 96ο λεπτό του αγώνα. Με όλα αυτά να συμβαίνει, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης για να νικήσει έναν αντίπαλο που έκανε μισή οργανωμένη προσπάθεια αλλά εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τα δώρα της άμυνας του Τριφυλλιού. Η ήττα με 2-1 από την ΑΕΛ στο ΟΑΚΑ πικραίνει, θυμώνει, οργίζει, δημιουργεί ξεσπάσματα. Και διατηρεί «βιδωμένο» τον Παναθηναϊκό σε βαθμολογικές θέσεις άγνωστες παντελώς άγνωστες για τη «βαριά» ιστορία του συλλόγου…

Η ΑΕΛ προηγήθηκε στο 34ο δευτερόλεπτο με τον Μιλοσάβλιεβιτς, αφού πρώτα ο Διούδης έκανε βιαστική και απρόσεκτη πάσα με τα χέρια προς μαρκαρισμένο συμπαίκτη του, ο Ουάρντα πέρασε τη μπάλα πάνω από τον Κουρμπέλη και ο Μιλοσάβλιεβιτς έπιασε ένα βολέ που έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Παναθηναϊκός πίεσε για την ισοφάριση, κυριάρχησε απόλυτα αλλά η μπάλα δεν έμπαινε στο πλεκτό. Μπήκε στο 35’ από τον Καμπετσή αλλά ο διαιτητής Σιδηρόπουλος είδε το VAR και απεφάνθη φάουλ του Δώνη στον Κρίστινσον ένα δευτερόλεπτο προτού η μπάλα φτάσει στον σκόρερ.

Το δεύτερο ημίχρονο είχε ακόμα μεγαλύτερη πίεση από τον Παναθηναϊκό αλλά ο Κρίστινσον κράτησε ζωντανή την ομάδα του. Και ο Ουάρντα τη χαριστική βολή στο 57’ με το 0-2 που προήλθε από γρήγορο transition της ΑΕΛ με τον Κρίστινσον να δίνει με τα χέρια τη μπάλα στη μεσαία γραμμή στον Ουάρντα και τον Χατζηθεοδωρίδη να χάνει την ισορροπία του και να τον αφήνει μόνο του. Οι Πράσινοι αντέδρασαν στο 62’ με ωραίο σουτ του Ζαχίντ, όμως στα λεπτά που απέμειναν δεν κατάφεραν να ξανασκοράρουν. Κατάφεραν να εκνευριστούν από τις άστοχες αποφάσεις του διαιτητή (όπως εκείνη του 66’ όταν δεν απέβαλε ως όφειλε τον Ουάρντα για εκτός φάσης χτύπημα στον Σένκεφελντ) και τελικά να χάσουν το τρίτο από τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια στη σεζόν.

Παναθηναϊκός:Διούδης, Αποστολάκης, Σένκεφελντ (78′ Κολοβός), Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης (60′ Μπεκ), Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ, Καμπετσής (56′ Μακέντα).

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μιχαήλ, Ουάρντα (86′ Καρανίκας), Μιλοσάβλιεβιτς, Ντάουντα (66′ Χαλκιαδάκης), Μόρας, Σετσέροβιτς, Μπέρτος, Κάτσε (46′ Φατιόν), Μπράλιτς, Στάνκοβιτς