Κόντρα σε θεούς και δαίμονες την εφετινή σεζόν ο Παναθηναϊκός κρατιέται όρθιος. Με δυσκολία γιατί τα χτυπήματα είναι πολλά και απανωτά. Αυτή τη φορά μια μεγάλη εκτός έδρας νίκη επί του ΠΑΟΚ μετατράπηκε σε ισοπαλία 2-2 γιατί ο διαιτητής αποφάσισε ανεξήγητα και κόντρα σε κάθε ποδοσφαιρική λογική να υποδείξει πέντε λεπτά καθυστερήσεις και μάλιστα να επιτρέψει να εξελιχθεί το παιχνίδι πέραν του έξτρα πενταλέπτου. Και κάπως έτσι στο 90’+5’30’’ ήρθε η υπόδειξη του VAR να στείλει τον ΠΑΟΚ στη βούλα του πέναλτι σε φάση που ο διαιτητής έδειξε «παίζετε» και τελικά κατόπιν της χρήσης του VAR υπέδειξε πέναλτι για ανατροπή του Κρέσπο από τον Κουρμπέλη. Πέναλτι το οποίο εκτελέστηκε στο… 101’.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, δικαιούται να αισθάνεται υπερηφάνεια γιατί έβγαλε νοκ άουτ τον ΠΑΟΚ του και χρειάστηκε να μετρήσει ο διαιτητής πολύ αργά μέχρι το…10, επιτρέποντας στον πεσμένο αντίπαλο να σηκωθεί και να μην ηττηθεί. Και τελικά να πανηγυρίσει ο γηπεδούχος μια εντός έδρας ισοπαλία που του απέτρεψε την παρουσία του στη βαθμολογική κορυφή και να φύγουν άπαντες στο Τριφύλλι «σκασμένοι» σαν να είχαν ηττηθεί. Δικαίως, αφού ο Παναθηναϊκός κόντρα στα προγνωστικά της πλειοψηφίας εξουδετέρωσε τον ΠΑΟΚ στο μεγαλύτερο διάστημα της αναμέτρησης, εξαιρουμένου ενός δεκαπεντάλεπτου από το 60’ έως το 75’, προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι και τελικά έφτασε στην πηγή χωρίς να πιεί νερό.

Οι Πράσινοι έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο. Με τη μεσαία γραμμή να λειτουργεί στην εντέλεια, ο Παναθηναϊκός κατέστρεψε το παιχνίδι των γηπεδούχων, κέρδισε μέτρα στο γήπεδο και έδειχνε να λείπει μια λεπτομέρεια για να έρθει το γκολ. Αυτή τη λεπτομέρεια… προσέφερε ο Κρέσπο με το λανθασμένο γύρισμα της μπάλας προς τον Ζίφκοβιτς στο 44’, κάτι που εκμεταλλεύτηκε ο Ζαχίντ ο οποίος μπήκε σφήνα, πέρασε τη μπάλα πάνω από τον εξερχόμενο Ζίφκοβιτς και σκόραρε!

Ο ΠΑΟΚ κατέφυγε σε δύο αλλαγές μαζεμένες στην έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου σε μια προσπάθεια να αντιστρέψει την εικόνα. Από το 60ό λεπτό και μετά οι γηπεδούχοι πίεσαν τον Παναθηναϊκό και εν τέλει στο 64’ έφτασαν στην ισοφάριση με τον Βιεϊρίνια. Το γκολ έδωσε ώθηση στον ΠΑΟΚ που αναζήτησε το 2-1, αλλά ο Διούδης φώναξε «παρών» όποτε χρειάστηκε. Με πολλούς χώρους ανοιχτούς στα μετόπισθεν των γηπεδούχων, ήταν θέμα μιας σωστής ενέργειας για να βρει ο Παναθηναϊκός ευνοϊκές συνθήκες για γκολ. Συνέβη στο 87ο λεπτό με άψογη αντεπίθεση έπειτα από στατική φάση υπέρ του ΠΑΟΚ. Ο Ινσούα με μια άψογη μπαλιά έβγαλε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας τον Μακέντα ο οποίος διάνυσε αρκετά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια και κατάφερε να περάσει τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Ζίφκοβιτς για το 1-2!

Ήταν πια φανερό ότι οι γηπεδούχοι έχασαν την πίστη τους, βλέποντας το αήττητο τους να χάνεται. Βρήκαν τη λύση μέσω των καθυστερήσεων του έξτρα χρόνου…

ΠΑΟΚ: Ζίβκοβιτς, Γιαννούλης, Κρέσπο, Ίνγκασον, Μάτος, Μίσιτς, Αουγκούστο (64′ Ακπομ), Λημνιός (46′ Βιεϊρίνια), Στοχ (46′ Ελ Καντουρί), Μπίσεσβαρ, Σφιντέρσκι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιοχάνσον, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (70′ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68′ Κολοβέτσιος), Μπουζούκης (81′ Αποστολάκης), Μακέντα.