Αδίκησε τον εαυτό του και αδικήθηκε από τα διαιτητικά σφάλματα ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι «αιωνίων», γνωρίζοντας μια ήττα που σε καμία περίπτωση δεν άξιζε. Οι Πράσινοι ήταν κυρίαρχοι στο «Καραϊσκάκης» για περίπου 60 λεπτά όμως σε αυτό το διάστημα σπατάλησαν τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν με τον Δώνη στο 26′ και τον Γιόχανσον στο 43′, πέτυχαν ένα πανέμορφο γκολ στο 28′ με τον Γιόχανσον ο οποίος όμως ήταν ελάχιστα εκτεθειμένος, και βέβαια δύο διαιτητικές αποφάσεις σε περιπτώσεις παράβασης πέναλτι υπέρ του Τριφυλλιού στις οποίες ο Φινλανδός διαιτητής αποφάνθηκε μέσω VAR ότι δεν υπήρχε κάτι μεμπτό, παρότι η υπόδειξη από τον διαιτητή VAR ήταν και στις δύο περιπτώσεις ότι υπάρχει κάτι επιλήψιμο. Όμως ούτε στη σκαριά του Καμαρά στην κνήμη του Μπουζούκη στο 9ο λεπτό ούτε στο πάτημα του Μπα στον Μακέντα στο 50ό, καταλογίστηκε το πέναλτι που θα έδινε μεγάλη ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να προηγηθεί. Και με την εικόνα του αγώνα έως εκείνο το σημείο, εάν οι Πράσινοι έμπαιναν μπροστά στο σκορ, φάνταζε από δύσκολο έως απίθανο να «γύριζε» το παιχνίδι ο αντίπαλος.

Σταδιακά και αφού δεν ήρθε το γκολ, οι γηπεδούχοι αναθάρρησαν και κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο. Έχασαν μία κλασική ευκαιρία στο 59′ και τελικά με τη δεύτερη ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο, σκόραραν στο 73′ με τον Ελ Αραμπί. Στον εναπομείναντα χρόνο οι Πράσινοι είχαν πάλι κατοχή μπάλας αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία.

Ολυμπιακός: Σα, Ελαμπντελαουί, Σεμέδο, Μπα, Τσιμίκας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Βαλμπουενά (95’ Κούτρης), Ποντένσε (59’ Χριστοδουλόπουλος), Μασούρας (46’ Μπενζιά), Ελ Αραμπί

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης (82’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (78’ Περέα), Μπουζούκης, Ζαχίντ (72 Μπεχ), Μακέντα.