Ήταν η αρχή στο πακέτο αγώνων που έχουν «σημαδέψει» έως το τέλος Ιανουαρίου για να πάρουν τις απαραίτητες για την επίτευξη των στόχων νίκες. Και ως γνωστόν κάθε αρχή είναι δύσκολη. Εν προκειμένω μπορεί όχι αναφορικά με τον αντίπαλο, αφού ο ουραγός Πανιώνιος με τις αγωνιστικές απουσίες και τα διοικητικά προβλήματα δεν αποτελούσε το βασικό εμπόδιο, αλλά σε ό,τι έχει να κάνει με τον ίδιο τον Παναθηναϊκό. Τον Παναθηναϊκό του ενός γκολ στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τον Παναθηναϊκό που μετρούσε τέσσερις αγώνες δίχως νίκες και στις δύο διοργανώσεις. Υπό αυτές τις συνθήκες η επικράτηση με 3-0 επί του Πανιωνίου και μάλιστα σε παιχνίδι με χαμένο πέναλτι, με δοκάρι και άλλες τρεις κλασικές ευκαιρίες, μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως η στιγμή της έκρηξης από την έναρξη του δεύτερου γύρου του πρωταθλήματος.

Το Τριφύλλι μπήκε στο παιχνίδι με τη διάθεση να μην αφήσει περιθώρια στον Πανιώνιο να πιστέψει καν ότι μπορεί να πάρει κάτι από τον αγώνα. Μετά από δύο απίθανες χαμένες ευκαιρίες στο πρώτο δεκάλεπτο με χαμένο τετ α τετ του Μακέντα και πλασέ του Δώνη στο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι, ήρθε το γκολ στο 14ο λεπτό. Ο Χρήστος Δώνης «όπλισε» και σούταρε έξω από την περιοχή, στέλνοντας συστημένη τη μπάλα στη δεξιά γωνία της εστίας του Πανιωνίου. Στιγμιαία ατομικά λάθη του Παναθηναϊκού δεν κόστισαν στη συνέχεια του αγώνα και στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου μια υπέροχη πάσα του Ζαχίντ στον χώρο έδωσε την ευκαιρία στον Μακέντα να εξιλεωθεί και να σκοράρει.

Το 2-0 απελευθέρωσε τους Πράσινους οι οποίοι στο δεύτερο ημίχρονο κατόρθωσαν να κάνουν συντήρηση δυνάμεων, προσφέροντας ανά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο. Στο 63’ ο Παναθηναϊκός κέρδισε πέναλτι από σουτ του Μπουζούκη και χέρι του Σαραμαντά αλλά ο Μαλέρμπ απόκρουσε το σουτ του Χατζηγιοβάνη, όμως δύο λεπτά αργότερα ήρθε το 3-0. Το γκολ προέκυψε από εξαίσια συνεργασία των δυο μπακ, με τον Γιόχανσον να σεντράρει και τον Ινσούα να σκοράρει με προβολή στο δεύτερο δοκάρι. Οι χαμένες ευκαιρίες του Μπεκ και του Κολοβού απλώς στέρησαν από τον Παναθηναϊκό τη δυνατότητα να πετύχει μεγαλύτερο σκορ.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνης, Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Ζαχίντ (70’ Κολοβός), Μπουζούκης (73’ Μπεκ), Μακέντα (73’ Καμπετσής).

Πανιώνιος: Μάλερμπ, Σαραμαντάς, Ντομίνγκες, Δούμτσιος (57’ Μιλόγεβιτς), Σταυρόπουλος, Οικονομίδης, Ρέντζας, Κιάκος, Τσιλούλης, Παπανικολάου (83’ Γρίβας), Μασούρας (24’ Παπαγεωργίου).