Είναι πια πασιφανές και αποδεκτό από όλους: ο Παναθηναϊκός έχει ανεβάσει κατακόρυφα την απόδοσή του και παράλληλα παίρνει νίκες που τόσο του έλειψαν στον πρώτο γύρο. Ο αγώνας με τον Ατρόμητο θα ήταν υποθετικά στην κόψη του ξυραφιού με δύο ομάδες που εφέτος έδειχναν να έχουν παρόμοια διαδρομή. Όμως οι Πράσινοι με καθηλωτική εμφάνιση επικράτησαν 3-0, ένα σκορ που μοιάζει φτωχό για τις τελικές προσπάθειες και τις κλασικές ευκαιρίες που δημιούργησαν οι γηπεδούχοι. Το Τριφύλλι έχει πλέον εδραιωθεί στις θέσεις που οδηγούν στα play offs και εάν συνεχίσει την ανοδική πορεία, τότε μόνο καλύτερες ημέρες θα έρθουν.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά από το πρώτο λεπτό και έκλεισε τον Ατρόμητο στην περιοχή του. Μόλις στο 4ο λεπτό οι Πράσινοι πήραν προβάδισμα στο σκορ με ένα απίθανο σουτ του Κουρμπέλη! Έως το 30′ ο Παναθηναϊκός έπαιζε σαν τη γάτα με το ποντίκι τον Ατρόμητο. Πρόλαβε να βάλει ένα υπέροχο γκολ στο 27′ που ακύρωσε ο διαιτητής με χρήση VAR βλέποντας φάουλ του Ινσούα πολύ πριν η μπάλα φτάσει στον σκόρερ Μακέντα, πρόλαβε να σπαταλήσει σχεδόν με κάθε τρόπο τις ευκαιρίες που δημιούργησε και τελικά να κερδίσει το αριθμητικό πλεονέκτημα στο 31′ από αποβολή του Κιβρακίδη έπειτα από χρήση VAR ανάλογης ευστοχίας με τη φάση του ακυρωθέντος γκολ…

Οι Πράσινοι δεν απειλήθηκαν. Είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δώσουν ανάσα σε κάποιους καταπονημένους ποδοσφαιριστές αλλά και να πάρουν ευκαιρίες παίκτες που υπολογίζονται ως παίκτες βασικού κορμού. Η νίκη «κλείδωσε» στο 67′ με μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Ζαχίντ και δυνατή κεφαλιά του Σένκεφελντ. Ακολούθησε μπαράζ χαμένων ευκαιριών και στο 77′ το 3-0 από τον Περέα. Ένα γκολ που έψαχνε καιρό ο Κολομβιανός επιθετικός.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ινσούα, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Γιόχανσον, Ανουάρ (46’ Νάγκι), Δώνης, Κουρμπέλης, Ζαχίντ (68’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (70’ Κολοβός), Μακέντα.

Ατρόμητος: Μέγερι, Κατράνης, Γούτας, Καχίλα, Χαρίσης (46’ Μπουσουλάτζιτς), Μανούσος (73’ Ούμπιδες), Ενσικουλού, Ανδρούτσος (43’ Γκάλο), Μάντσον, Κιβρακίδης, Βέλλιος.