Το έχουν πει «μπρουτοκαπνισμένοι» του ποδοσφαίρου δεκαετίες πριν: δοκάρι και μέσα γίνεσαι μάγκας, δοκάρι και έξω γίνεσαι… δάγκας. Μια βραδιά που αν μη τι άλλο θα είχε το χαρακτήρα της πολλά υποσχόμενης, εξελίχθηκε σε άκρως στενάχωρη με τον αποκλεισμό του Παναθηναϊκού από τη συνέχεια του Κυπέλλου μετά από την ήττα με 1-0 από τον ΠΑΟΚ στο ΟΑΚΑ.

Θα μείνουμε όλοι με την απορία. Τι θα γίνονταν εάν στο 9ο λεπτό ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης έβρισκε δίχτυα στο τετ α τετ με τον Πασχαλάκη, αντί να στείλει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι; Με «εάν» ζωή δεν γίνεται βέβαια. Άρα ούτε ποδοσφαιρική ζωή. Είναι σκληρό γιατί δύο λεπτά αργότερα ήρθε η απόλυτη ψυχρολουσία όταν από προσπάθεια του Πέλκα από δεξιά και ασίστ στον Σφιντέρσκι, ο Πολωνός επιθετικός έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Όπως είπε και ο προπονητής του ΠΑΟΚ αργότερα στη συνέντευξη Τύπου, η διαφορά ήταν ότι η ομάδα του αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία της και σκόραρε. Η συνέχεια του αγώνα ήταν μάλλον διαδικαστική, αφού ο Παναθηναϊκός χρειάζονταν τέσσερα γκολ χωρίς να δεχθεί άλλο. Ο ΠΑΟΚ προσαρμόστηκε στα νέα δεδομένα της αναμέτρησης, έκλεισε καλά τους διαδρόμους προς την εστία του και τελικά πήρε μια άνετη νίκη.

Ο κόσμος του Παναθηναϊκού προσπάθησε όσο μπορούσε να σπρώξει την ομάδα για να φτάσει σε μια γρήγορη ισοφάριση και να ανακτήσει δυνάμεις. Όμως οι Πράσινοι έδειχναν άδειοι ψυχολογικά και εξαιρουμένων δύο φάσεων με τον Χατζηθεοδωρίδη και τον Μακέντα, έδειξαν πάλι -όπως και στο πρώτο ματς της προημιτελικής φάσης του Κυπέλλου στην Τούμπα- αδυναμία να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία του Πασχαλάκη. Σαν να στέρεψαν από εμπνεύσεις, εξαντλώντας τες σε εκείνη τη βραδιά της 2ας Φεβρουαρίου όταν κέρδισαν 2-0 τον ΠΑΟΚ για το πρωτάθλημα…

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Κουρμπέλης, Δώνης, Νάγκι (46’ Αγιούμπ), Ζαχίντ (70’ Μπουζούκης), Χατζηγιοβάνης (58’ Περέα), Μακέντα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Βαρέλα (86’ Μιχαηλίδης), Ίνγκασον, Γιαννούλης, Μαουρίτσιο, Μίσιτς, Μπίσεσβαρ, Πέλκας (63’ Λάμπρου), Λημνιός, Σφιντέρσκι (72’ Άκπομ).