Το ματς στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα ήταν μια μεγάλη χαμένη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να φτιάξει εκ νέου ένα σερί νικών, το οποίο αφενός θα τον έβαζε στα play offs με ελπίδες για την τρίτη θέση και αφετέρου θα βελτίωνε την ψυχολογία. Προηγήθηκε στο σκορ στο 51′ με εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα (το οποίο κέρδισε ο Νάγκι και ο Ιταλός εκτέλεσε δύο φορές αφού στην πρώτη ο Παπαδόπουλος κινήθηκε πολύ νωρίτερα, βγάζοντας και τα δύο πόδια του από τη γραμμή εστίας), έλεγχε τον αγώνα έως ότου ήρθε η απερίσκεπτη ενέργεια του Γκίας Ζαχίντ να πετάξει τη μπάλα μακριά ενώ είχε σφυρίξει ο διαιτητής, να χρεωθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αλλάξει την αριθμητική ισορροπία και την εικόνα της αναμέτρησης. Βέβαια λίγα λεπτά νωρίτερα, στο 57′, στη φάση που χρεώθηκε με την πρώτη κίτρινη κάρτα ο Ζαχίντ, θα έπρεπε να αποβληθεί με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο τερματοφύλακας του Αστέρα όταν έκανε σπριντ 60 μέτρων από την εστία του για να σπρώξει ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού και να δημιουργήσει σύρραξη.

Ο Αστέρας βρήκε το γκολ της ισοφάρισης στο 85′ -και ενώ έως εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός με καλή αμυντική λειτουργία και σύστημα 3-5-1 είχε εξουδετερώσει κάθε κίνδυνο προς την εστία του Διούδη- σε φάση που ελέγχθηκε από το VAR γιατί ο Μ. Φερνάντες ήταν εκτεθειμένος και κινήθηκε προς τη μπάλα προτού ο Ενέκο ισοφαρίσει. Και πάλι η απόφαση ήταν ενάντια στον Παναθηναϊκό…

Το Τριφύλλι έβγαλε αντίδραση και βρήκε μεγάλες φάσεις για γκολ. Όμως ο Περέα αστόχησε στο τετ α τετ του πρώτου λεπτού των καθυστερήσεων και δεν πρόλαβε με προβολή τη μπάλα στο γύρισμα του Ανουάρ στο 90’+4′, ενώ πολλές ήταν και οι άριστες προϋποθέσεις για γκολ οι οποίες όμως χάθηκαν λόγω κάκιστων επιλογών στις τελικές πάσες.

Το 1-1 αδικεί την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού, οι οποίοι δεν έφτασαν τα στάνταρ απόδοσης των αγώνων του τελευταίου διμήνου, πλην όμως ήταν καλύτεροι των αντιπάλων τους.

Aστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Σουάρεθ, Πασαλίδης, Τασουλής (78’ Σίτο), Μουνάφο, Ιγκλέσιας (19’ λ.τ. Βαλιέντε), Ντέλετιτς, Κρέσπι (61’ Λ. Φερνάντεθ), Μ. Φερνάντεθ, Ενέκο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης, Νούνες, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (60’ λ.τ. Αλεξανδρόπουλος), Κουρμπέλης, Ανουάρ, Νάγκι, Ζαχίντ, Χατζηγιοβάνης (63’ Μπουζούκης), Μακέντα (76’ Περέα).