Στη λογική ότι οι ομάδες χτίζονται και δεν αγοράζονται, ο Παναθηναϊκός μπορεί να αισθάνεται πως βρίσκεται στο σωστό δρόμο: η παραγωγή ταλαντούχων ποδοσφαιριστών από την ακαδημία συνεχίζεται και τα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά. Μετά το τεστ του ντέρμπι «αιωνίων» ήρθε η δοκιμασία στην Τούμπα. Εκεί ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος και ο Βασίλης Ζαγαρίτης, δύο 19χρονοι που εφέτος κάνουν τα βασικά βήματά τους στην πρώτη ομάδα, πάτησαν πολύ γερά στα πόδια τους και σκόρπισαν αισιοδοξία ότι στο μέλλον το Τριφύλλι μπορεί να προσδοκά ότι θα πάρει πολλά περισσότερα και σε διάρκεια από αυτούς. Το τελικό 0-0 κόντρα στον ΠΑΟΚ είναι το λιγότερο κέρδος για τον Παναθηναϊκό. Το μεγαλύτερο είναι ότι η νέα γενιά εμφανίζει σημάδια πάνω στα οποία είναι δυνατό να «χτιστεί» κάτι αξιόλογο.

Ο Παναθηναϊκός μπλόκαρε τον ΠΑΟΚ χάρη στα τρεξίματα και την τακτική προσήλωση των ποδοσφαιριστών του. Οι Πράσινοι ήταν σαφώς ανώτεροι για 60 λεπτά, έκλεισαν τους διαδρόμους προς την εστία του Διούδη, δημιούργησαν καλές ευκαιρίες για γκολ και ακόμα καλύτερες -αλλά αναξιοποίητες- προϋποθέσεις για να σκοράρει. Έλειψαν -πάλι- αυτές οι λεπτομέρειες για να έρθει το γκολ που θα έβαζε τον Παναθηναϊκό σε θέση ισχύος για τη νίκη, βάσει και της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας.

Οι Πράσινοι είχαν πολύ καλές στιγμές με τους Μπουζούκη, Καμπετσή στο πρώτο ημίχρονο και τους Μακέντα, Θεοχάρη στο δεύτερο. Ακόμα περισσότερες οι συνθήκες που θα μπορούσαν να διαμορφωθούν με μια καλύτερη τελική πάσα ή επιλογή από ενέργειες κυρίως του Αλεξανδρόπουλου. Οι απειλές που αισθάνθηκαν; Η πρώτη στο 55′ και η επόμενη στις καθυστερήσεις του αγώνα.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ίνγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Ελ Καντουρί (82’ Τσιγγάρας), Μαουρίτσιο, Ροντρίγκο (82’ Μάτος), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (62’ Στοχ), Τζόλης (62’ Λημνιός), Άκπομ (73’ Σφιντέρσκι).

Παναθηναϊκός: Διούδης, Θεοχάρης, Ζαγαρίτης (81’ Μπεκ), Σένκεφελντ, Κολοβέτσιος, Χατζηθεοδωρίδης, Αλεξανδρόπουλος (81’ Κολοβός), Ανουάρ, Μπουζούκης (79’ Περέα), Μακέντα (81’ Σερπέζης), Καμπετσής (65’ Χατζηγιοβάνης).