Η σεζόν έφτασε στο τέλος της με τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού να «γράφουν» νικηφόρο επίλογο κόντρα στον ΟΦΗ. Μία σεζόν ιδιαίτερη εξαιτίας της τρίμηνης διακοπής λόγω της πανδημίας, που έφτασε το ημερολόγιο να δείχνει 19 Ιουλίου για να ολοκληρωθεί. Στην αναμέτρηση του Ολυμπιακού Σταδίου, οι δύο ομάδες, απαλλαγμένες από κάθε βαθμολογικό άγχος, παρουσίασαν όμορφο θέαμα, κυρίως στο πρώτο μέρος, με τους Πράσινους να παίρνουν τελικώς το τρίποντο με σκορ 3-2.

Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο 26’ με τον Ούφε Μπεκ να κάνει ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή και να νικάει τον Γουάιλι μετά από πάσα του Κουρμπέλη. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Δανού χαφ με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Η απάντηση των φιλοξενούμενων ήταν άμεση καθώς μόλις δύο λεπτά αργότερα έφεραν το ματς στα ίσια με τον Φιγκεϊρέδο. Το Τριφύλλι πήρε εκ νέου το προβάδισμα με τον Μακέντα στο 35’ να στέλνει από κοντά την μπάλα στα δίχτυα μετά από ασταθή απόκρουση του τερματοφύλακα του ΟΦΗ σε γύρισμα του Χατζηγιοβάνη από δεξιά. Ο «χορός» των γκολ συνεχίστηκε στο 37’ με τον Βαζ να ισοφαρίζει για τον ΟΦΗ σε 2-2, όμως οι Πράσινοι ήταν αυτοί που είπαν την τελευταία λέξη στο πρώτο μέρος. Ο Μακέντα έφυγε στην κόντρα από αριστερά, γύρισε στο δεύτερο δοκάρι και ο Χατζηγιοβάνης δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να βάλει για τρίτη φορά την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Η εικόνα του δευτέρου μέρους δεν θύμισε σε τίποτα εκείνη του πρώτου. Οι δύο ομάδες δημιούργησαν ελάχιστες ευκαιρίες, με τον ήρωα της τελευταίας στιγμής να ακούει στο όνομα Βασίλης Ξενόπουλος. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων μετά από χέρι του Κολοβέτσιου. Ο Φιγκεϊρέδο ανέλαβε την εκτέλεση και ο νεαρός τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού απέκρουσε εντυπωσιακά. Μάλιστα, ήταν το δεύτερο συνεχόμενο ματς μετά από εκείνο κόντρα στον Άρη που ο Ξενόπουλος είπε «όχι» σε χτύπημα από τα έντεκα βήματα. Το 3-2 ήταν το τελικό σκορ και έριξε την αυλαία του φετινού πρωταθλήματος για το Τριφύλλι.

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Κολοβέτσιος, Σένκεφελντ, Μακέντα (68’ Περέα), Χατζηγιοβάνης (68’ Αθανασακόπουλος), Μπεκ 76’ Τζαβίδας), Μπουζούκης, Κουρμπέλης (46’ Αλεξανδρόπουλος), Θεοχάρης, Ζαγαρίτης, Σερπέζης (58’ Κολοβός).

ΟΦΗ: Γουάιλι, Βίκτορ (61’ Βαφέας), Νέιρα, Ναμπί (78’ Μίγγος), Γιαννούλης, Φιγκεϊρέδο, Βαζ (67’ Κοροβέσης), Στάικος, Δεληγιαννίδης, Μπράουν, Νοικοκυράκης (78’ Σουρνάκης).