Μπορεί ο Παναθηναϊκός να μην έπιασε ψηλά στάνταρ απόδοσης στην αναμέτρηση με την ΑΕΛ στη Θεσσαλία. Παρ’ όλα αυτά, μέχρι και το 87’ ένα γκολ του Μακέντα από το πρώτο ημίχρονο έδειχνε ικανό να χαρίσει στο Τριφύλλι την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα. Σε εκείνο το χρονικό σημείο, οι γηπεδούχοι βρήκαν με τον Πινακά το γκολ της ισοφάρισης και το τελικό 1-1 ανάγκασε τον Παναθηναϊκό στη δεύτερη του βαθμολογική απώλεια μετά την ήττα από τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Μετά από ένα «μουδιασμένο» πρώτο 15λεπτό στην αναμέτρηση, η ομάδα του Ντάνι Πογιάτος ανέβασε την απόδοσή της και κατάφερε να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στην εστία της ΑΕΛ. Σε μία από αυτές, στο 27’, ο Μακέντα μετά από γύρισμα του Αϊτόρ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έδωσε στο Τριφύλλι το προβάδισμα στο σκορ. Αν οι ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα μπορούσαν να έχουν βάλει γερές βάσεις για την πρώτη τους νίκη, πριν ακόμα συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο. Παρ’ όλα αυτά, Μακέντα και Βέλεθ δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις δύο σημαντικότερες ευκαιρίες για τον Παναθηναϊκό μέχρι και το φινάλε του πρώτου μέρους.

Η ΑΕΛ έμεινε «ζωντανή» στο ματς και στην επανάληψη κέρδισε μέτρα στο γήπεδο. Κρατώντας αρκετά περισσότερη ώρα την μπάλα στην κατοχή της, προσπάθησε να δημιουργήσει απειλητικές καταστάσεις μπροστά στην εστία του Διούδη. Όσο περνούσε η ώρα, το Τριφύλλι περιορίστηκε σε έναν καθαρά αμυντικό ρόλο και στο τέλος το «πλήρωσε». Τρία λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’, οι γηπεδούχοι βρήκαν τρόπο να φέρουν το παιχνίδι στα ίσια και να αποσπάσουν τον βαθμό της ισοπαλίας. Ενδεικτικό της εικόνας του αγώνα στο δεύτερο μέρος, είναι πως ο Παναθηναϊκός δεν δημιούργησε ούτε μία ευκαιρία για ένα δεύτερο γκολ.

ΑΕΛ: Νάγκι, Μπέρτος (72’ Γρηγορόπουλος), Ηλιάδης, Μιχαήλ (77’ Μούζεκ), Φιλίπ, Σπαρβ, Σεσέροβιτς (72’ Γκαζάλ), Τόρζε, Μιλοσάβλιεβιτς (72’ Πινακάς), Τρούγιτς (57’ Πλατέλλας), Ντουρμισάι.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ (75’ Πούγγουρας), Μπουζούκης (89’ Σερπέζης), Κουρμπέλης, Αγιούμπ, Αϊτόρ (89’ Χατζηγιοβάνης), Μακέντα (74’ Σαβιέρ), Καρλίτος (90’+2’ Ιωαννίδης).