Υπάρχουν παιχνίδια που αφήνουν μία περίεργη αίσθηση όταν ο διαιτητής σφυρίζει για τελευταία φορά. Ένα από αυτά ήταν και το σημερινό του Παναθηναϊκού κόντρα στον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Οι Πράσινοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες για να σκοράρουν, όμως βρέθηκαν μέχρι την τελευταία φάση της αναμέτρησης αντιμέτωποι με το φάσμα της ήττας.

Μπορεί στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Μακέντα να «έγραψε» το τελικό 2-2, όμως το αποτέλεσμα αυτό σε καμία περίπτωση δεν αφήνει ευχαριστημένο τον Παναθηναϊκό που αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί τόσο στην άμυνα όσο και στην τελική προσπάθεια, θα μπορούσε να έχει φύγει από την Κρήτη με τους τρεις βαθμούς της νίκης.

Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να σκοράρει, όμως ο ΟΦΗ είχε σε εξαιρετική μέρα τον τερματοφύλακά του Βάτερμαν, που όποτε χρειάστηκε να επέμβει το έκανε με επιτυχία. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι Κρητικοί χωρίς ουσιαστικά να έχουν δημιουργήσει κλασική ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο, πήραν στο 37’ το προβάδισμα με τον Στάρτζεον.

Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και πάλι πολύ καλά και κατάφεραν στο 49’ να φέρουν το ματς στα ίσια με το πρώτο γκολ του Καρλίτος με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Μάλιστα, πέντε λεπτά αργότερα έφτασαν μία «ανάσα» από την ανατροπή όμως ο Βάτερμαν απέκρουσε εκτέλεση πέναλτι του Μακέντα.

Όσο περνούσε η ώρα, οι γηπεδούχοι ισορροπούσαν τον ρυθμό της αναμέτρησης και στο 77’ με τον Μεγιάδο βρήκαν και δεύτερο γκολ. Ο Παναθηναϊκός δεν άξιζε σε καμία περίπτωση να φύγει από το γήπεδο ηττημένος και εν τέλει η «λύτρωση» ήρθε με τον Μακέντα στην τελευταία φάση του αγώνα, με τον Ιταλό να «γράφει» με κεφαλιά το 2-2 που ήταν και το τελικό σκορ.

Το Τριφύλλι μπορεί να απέφυγε την ήττα όμως παραμένει μετά από τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα, επίδοση που φυσικά και φέρνει την ομάδα σε ακόμα δυσκολότερη θέση στον βαθμολογικό πίνακα.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Διαμαντής, Γιαννούλης, Κοροβέσης (74’ Μπαλογιάννης), Μεγιάδο, Σακόρ, Στάικος (74’ Λυμπεράκης), Στάρτζεον (81’ Γιάννου), Σαρντινέρο (88’ Βαφέας), Γρίβας.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες (87’ Πούγγουρας), Σένκεφελντ, Βέλεθ, Ζαγαρίτης, Κουρμπέλης, Αλεξανδρόπουλος (61’ Σερπέζης), Χατζηγιοβάνης (69’ Εμμανουηλίδης), Μακέντα, Μπουζούκης (87’ Καμπετσής), Καρλίτος.