Η αλήθεια είναι πως καθυστέρησε! Στη Φθιώτιδα, ωστόσο, ήταν Παναθηναϊκός. Η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι, παίζοντας καλό ποδόσφαιρο, κυρίως στο δεύτερο ημίχρονο, επικράτησε με 2-0 της Λαμίας και πανηγύρισε το πρώτο της τρίποντο στο φετινό πρωτάθλημα. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το Τριφύλλι ο Καρλίτος, που πέτυχε τα δύο τέρματα αλλά και ο Σωκράτης Διούδης που με την καθοριστική επέμβασή του στο πέναλτι του Ρόμανιτς στο πρώτο μέρος, διατήρησε το «εύθραυστο» τότε προβάδισμα.

Το ματς ξεκίνησε με τρόπο ιδανικό για τον Παναθηναϊκό, αφού μόλις στο 8’ ο Καρλίτος μετά από εκτέλεση κόρνερ του Χατζηγιοβάνη, με εξαιρετική κεφαλιά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους. Η Λαμία προσπάθησε να αντιδράσει και είχε την μεγάλη ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια στο 20’ με το χαμένο πέναλτι του Ρόμανιτς. Από το 35’ και μετά οι παίκτες του Λάζλο Μπόλονι έλεγξαν απόλυτα το ρυθμό της αναμέτρησης και είχαν μέχρι και το φινάλε του πρώτους μέρους τρεις σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν, τις οποίες όμως δεν αξιοποίησαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός εμφανίστηκε ακόμα καλύτερος και έψαξε το γκολ με το οποίο θα έβαζε στέρεες βάσεις για την παρθενική του νίκη στο πρωτάθλημα. Τελικώς, αυτό δεν άργησε να έρθει αφού στο 60’ και πάλι ο Καρλίτος μετά από προσπάθεια του Χατζηγιοβάνη, πέτυχε το δεύτερο προσωπικό του γκολ στο ματς.

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, τα πράγματα έδειξαν να απλοποιούνται με τους γηπεδούχους να μην μπορούν σε κανένα σημείο να απειλήσουν την εστία του Διούδη. Αντίθετα, οι παίκτες του Τριφυλλιού ήταν αυτοί που θα μπορούσαν αν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια να πετύχουν και τρίτο τέρμα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, με τον Παναθηναϊκό να βάζει τέλος και στο αρνητικό σερί που είχε δημιουργηθεί στο συγκεκριμένο γήπεδο. Άξιο αναφοράς, φυσικά και το επίσημο ντεμπούτο του Λούκας Βιγιαφάνιες με το Τριφύλλι στο στήθος μετά την επιστροφή του στην ομάδα.

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Μπάχανακ, Ασίγκμπα (46’ Βιγιάλμπα), Αντέτζο, Βύντρα, Μπεχαράνο, Σκόνδρας, Μπουλούλης (86’ Σαραμαντάς), Ντέλετιτς, Ρόμανιτς (77’ Μπιανκόνι), Καραμάνος (29’ Aραμπούλι, 85’ Τσούκαλος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Ζαγαρίτης, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Σαβιέρ (87’ Βιγιαφάνιες), Χατζηγιοβάνης (79’ Mολό), Καρλίτος (87’ Καμπετσής), Μακέντα (82’ Αλεξανδρόπουλος)