Επιστροφή στα θετικά αποτελέσματα για τον Παναθηναϊκό που επικράτησε με 2-1 του Παναιτωλικού στο Ολυμπιακό Στάδιο με το τελικό σκορ να μην είναι αντιπροσωπευτικό της εικόνας της αναμέτρησης. Οι Πράσινοι ουσιαστικά, για πρώτη φορά φέτος, δεν αγχώθηκαν για να φτάσουν στο τρίποντο, αφού βρήκαν δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο ενώ το τέρμα των φιλοξενούμενων ήρθε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι ήταν αποτελεσματικοί, απειλήθηκαν σε ελάχιστες περιπτώσεις από την ομάδα του Αγρινίου, ενώ θα μπορούσαν να είχαν «κλειδώσει» νωρίτερα τους τρεις βαθμούς, αν σε τρεις περιπτώσεις δεν είχαν δει τον διαιτητή, με τη βοήθεια του VAR, να ακυρώνει γκολ που πέτυχαν.

Το Τριφύλλι μπήκε δυνατά στο ματς και μπορεί ο Αϊτόρ στο 10’ να σκόραρε αλλά να ήταν οριακά εκτεθειμένος, όμως εννέα λεπτά αργότερα ο Μακέντα έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Ιταλός μετά από γύρισμα του Σάντσες πέτυχε το τρίτο του προσωπικό τέρμα στη σεζόν και άνοιξε το σκορ. Στη συνέχεια ο Παναθηναϊκός έδωσε χώρο στον Παναιτωλικό, όμως δεν απειλήθηκε. Αντίθετα, ήταν αυτός που στις αντεπιθέσεις έδειχνε επικίνδυνος. Σε μία από αυτές, στο 43’, μετά από γύρισμα του Ζαγαρίτη, ο Λιάβας έστειλε άθελά του την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και «έγραψε» το 2-0.

Στην επανάληψη οι Πράσινοι βρήκαν δύο γκολ με Αϊτόρ και Μαουρίσιο, όμως και στις δύο περιπτώσεις είδαν τον Διαμαντόπουλο τελικώς να μην τα μετρά, στην πρώτη για χέρι του Βιγιαφάνιες στο ξεκίνημα της φάσης και στη δεύτερη για οφσάιντ του Ισπανού. Κάπως έτσι, το ματς έφτασε στις καθυστερήσεις με τους Αγρινιώτες να βρίσκουν λίγο πριν το φινάλε, τρόπο να μειώσουν το σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μεντόσα.

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης πως για πρώτη φορά στη σεζόν συμπεριλήφθηκε στο αρχικό σχήμα ο Λούκας Βιγιαφάνιες. Οι Πράσινοι έφτασαν στην τρίτη τους νίκη στη σεζόν και πλέον στρέφουν την προσοχή τους στην απαιτητική συνέχεια προκειμένου να καλύψουν το χαμένο έδαφος μετά τα ανεπιτυχή αποτελέσματα των πρώτων αγωνιστικών.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Σάντσες, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ζαγαρίτης, Μαουρίσιο (83′ Σερπέζης), Αλεξανδρόπουλος, Βιγιαφάνιες (83′ Μπουζούκης), Αϊτόρ (78′ Μολό), Καρλίτος (67′ Αγιούμπ), Μακέντα (78′ Καμπετσής)

Παναιτωλικός: Κνετ, Τζανακάκης, Κωνσταντόπουλος, Λιάβας, Ντάλσιο, Ντίας, Τσιγγάρας, Γιάκολις (60′ Ντουάρτε), Μάζουρεκ (60′ Τάχαρ), Αριγίμπι (70′ Μεντόσα), Αζάντι (46′ Βέργος).