Μία σημαντική νίκη στην προσπάθεια που κάνει να καλύψει το χαμένο έδαφος στη βαθμολογία, πέτυχε ο Παναθηναϊκός στην αναμέτρηση με αντίπαλο την ΑΕΚ. Το Τριφύλλι μπήκε από το πρώτο λεπτό πολύ δυνατά στο ματς, έβγαλε χαρακτήρα και έδειξε ποια ομάδα θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς. Το πλάνο του Λάζλο Μπόλονι λειτούργησε υποδειγματικά, ειδικά στο πρώτο μέρος και ο Παναθηναϊκός έφυγε από το Ολυμπιακό Στάδιο νικητής με σκορ 2-1.

Ο Ρουμάνος τεχνικός με το αγωνιστικό του σχέδιο περιόρισε σημαντικά τα επιθετικά ατού των κιτρινόμαυρων, μην επιτρέποντας στους τυπικά γηπεδούχους να απειλήσουν παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις την εστία του Διούδη. Από την πλευρά τους, οι Πράσινοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί στις αντεπιθέσεις χάνοντας δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρουν στο ξεκίνημα με Μακέντα και Μαουρίσιο. Το γκολ, όμως, δεν άργησε να έρθει.

Στο 34’ ο Μακέντα βρέθηκε απέναντι στον Τσιντώτα μετά από ασίστ του Χατζηγιοβάνη και με ψύχραιμο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για να βάλει τον Παναθηναϊκό μπροστά στο σκορ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Κουρμπέλης μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια του Ζαγαρίτη «έγραψε» το 0-2 που ήταν και το αποτέλεσμα με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης το Τριφύλλι συνέχισε να έχει τον απόλυτο έλεγχο της αναμέτρησης και αν οι ποδοσφαιριστές του ήταν λίγο πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια θα είχαν καταφέρει να πετύχουν και τρίτο τέρμα και να έχουν «κλειδώσει» από νωρίς τη νίκη. Από την πλευρά του ο τεχνικός της ΑΕΚ τα έπαιξα όλα για όλα, έχοντας από ένα σημείο και μετά στον αγωνιστικό χώρο τέσσερις επιθετικούς. Σε μία αδράνεια της Πράσινης άμυνας, οι κιτρινόμαυροι βρήκαν στο 88’ τρόπο να μειώσουν το σκορ σε 2-1.

Αυτό όμως δεν ήταν ικανό να αλλάξει τον νικητή, με τον Παναθηναϊκό να φτάνει τους 15 βαθμούς σε 11 αγώνες στο πρωτάθλημα και να εδραιώνει τη θέση του στην πρώτη εξάδα του ταμπλό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Ινσούα, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου (82′ Χνιντ), Βασιλαντωνόπουλος (46′ Παουλίνιο), Κρίστιτσιτς, Σάκχοφ (66′ Ολιβέιρα), Μάνταλος, Λιβάια, Τάνκοβιτς (46′ Γκαρσία), Ανσαριφάρντ (82′ Μαχαίρας)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Ζαγαρίτης, Σένκενφελντ, Βέλεθ, Σάντσες, Αλεξανδρόπουλος (86′ Πούγγουρας), Κουρμπέλης, Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες (70′ Καρλίτος), Χατζηγιοβάνης (87′ Χουάνκαρ), Μακέντα (72′ Αγιούμπ).