Τι και αν ο Λάζλο Μπόλονι πριν το ξεκίνημα της αναμέτρησης είχε να διαχειριστεί σημαντικές απουσίες αφού δεν μπορούσε να υπολογίζει στις υπηρεσίες των Κουρμπέλη, Σένκεφελντ, Αλεξανδρόπουλου, Μπουζούκη και Σαβιέρ; Τι και αν o Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του Χουάνκαρ; Το Τριφύλλι πέρασε νικηφόρα και από το Βόλο επικρατώντας της τοπικής ομάδας με σκορ 2-0 και πανηγύρισε το πέμπτο του σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα. Φυσικά, αξιοσημείωτο πως για έκτο συνεχόμενο παιχνίδι μέσα στο 2021, το Τριφύλλι δεν δέχτηκε γκολ και παραμένει η μοναδική ελληνική ομάδα που διατηρεί απαραβίαστη την εστία της στον δεύτερο γύρο.

Για να συμβεί αυτό, χρειάστηκε η ομάδα του Λάζλο Μπόλονι να πετύχει από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο με τους Καμπετσή και Ιωαννίδη αντίστοιχα. Μάλιστα, άξιο αναφοράς είναι το γεγονός πως ο πρώτος πέτυχε το τρίτο του συνεχόμενο τέρμα σε ισάριθμα παιχνίδια μετά από εκείνα κόντρα σε Άρη και ΟΦΗ. Το πρώτο ημίχρονο κύλησε με λιγοστές ευκαιρίες, με το παιχνίδι να είναι σε γενικές γραμμές ισορροπημένο. Ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να προηγηθεί δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των πρώτων 45’ με τον Μαουρίτσιο να πιάνει την πρώτη κεφαλιά, να αναγκάζει τον τερματοφύλακα του Βόλου σε εντυπωσιακή επέμβαση και στην εξέλιξη της φάσης τον Καμπετσή να σκοράρει.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού. Στο 55’, ο Ευαγγέλου, αφού πρώτα συμβουλεύτηκε το VAR, έδειξε την κόκκινη κάρτα στον Χουάνκαρ και έτσι το Τριφύλλι χρειάστηκε να παίξει για το μεγαλύτερο μέρος του δευτέρου ημιχρόνου με αριθμητικό μειονέκτημα. Παρ’ όλα αυτά, οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι δεν πτοήθηκαν και στο 65’ υποδειγματική αντεπίθεση του Παναθηναϊκού είχε τελικό αποδέκτη τον Ιωαννίδη που με όμορφο σουτ «έγραψε» το 0-2 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Βόλος: Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Ντεντάκης(22᾽ Μπαριέντος, 46᾽Κιάκος), Γκρίλο, Ριένστρα, Τσοκάνης, Μαρτίνες, Δουβίκας, Μπαρτόλο, Ρενάτο.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Βέλεθ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Βιγιαφάνιες, Μαουρίσιο(90᾽ Αγιούμπ), Καμπετσής, Αϊτόρ(78᾽ Χατζηγιοβάνης), Ιωαννίδης(83᾽ Καρλίτος)