Ήταν ένα ντέρμπι που σίγουρα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας. Παναθηναϊκός και ΑΕΚ αναδείχθηκαν ισόπαλοι με σκορ 1-1 στη Λεωφόρο και ουσιαστικά… ανανέωσαν το ραντεβού τους για τα play offs του πρωταθλήματος. Εκεί όπου θα συναντηθούν εκ νέου για να λύσουν τις διαφορές τους και μαζί με τις υπόλοιπες ομάδες του μίνι πρωταθλήματος θα διεκδικήσουν τα εισιτήρια για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Σε όλη τη διάρκεια του πρώτου ματς καμία από τις δύο ομάδες δεν δημιούργησε κλασική ευκαιρία για να σκοράρει με την προτεραιότητα των Λάζλο Μπόλονι και Μανόλο Χιμένεθ να είναι το να διαφυλάξουν το «μηδέν» στα μετόπισθεν.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού μπήκαν αποφασισμένοι για να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις και να φτάσουν στο γκολ. Τελικώς, αυτό ήρθε στο 58’ όταν ο Βέλεθ με ένα υπέροχο σουτ μέσα από την περιοχή, έστειλε την μπάλα σε ένα σημείο που ο Αθανασιάδης δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του Ισπανού αμυντικού με την Πράσινη φανέλα μετά από εκείνο κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Όλα έδειχναν ότι με το τέρμα αυτό θα μπορούσε ο Παναθηναϊκός να φτάσει στη νίκη, όμως μία στιγμή αδράνειας αρκούσε στην ΑΕΚ για να ισοφαρίσει. Ο Λιβάι Γκαρσία με προσωπική ενέργεια στο 73′, μπήκε στην περιοχή και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Διούδη για να γράψει το 1-1.

Ακόμα και έτσι όμως, το Τριφύλλι θα μπορούσε να είχε πάρει τη νίκη αν ο Νιάς με τη συμπλήρωση των 90’ στο ματς έστελνε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων δεν του το επέτρεψε και κάπως έτσι το 1-1 σφράγισε τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

Ο Παναθηναϊκός έχασε την ευκαιρία να προσπεράσει στη βαθμολογία την αποψινή του αντίπαλο και πλέον δύο στροφές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, παραμένει στην πέμπτη θέση.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Μόλο, Βέλεθ, Πούγγουρας, Νιάς, Μαουρίσιο, Αλεξανδρόπουλος (84’ Βιγιαφάνες), Καμπετσής, Ιωαννίδης (78᾽Χατζηγιοβάνης) , Ενγκμπακοτό (78’ Καρλίτος)

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Λάτσι, Νεντελτσιάρου, Λόπες, Σβάρνας, Κρίστισιτς, Σιμάνσκι, Μάνταλος, Λιβάι Γκαρσία, Τάνκοβιτς (67’ Μαχαίρας), Ανσαριφάρντ (90᾽ Χριστόπουλος)