Την καρδάρα με το γάλα που μάζεψε με πολύ κόπο στο ξεκίνημα του 2021 χύνει ο Παναθηναϊκός. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν, τρεις μέρες μετά το ματς του Κυπέλλου και στο πρωτάθλημα από τον ΠΑΣ Γιάννινα και έχασαν πολύτιμο έδαφος στην προσπάθεια για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα στη βαθμολογία ενόψει του μίνι πρωταθλήματος των play offs.

Η ομάδα της Ηπείρου, που εξελίχθηκε στον κακό δαίμονα του Τριφυλλιού για τη φετινή σεζόν, βρήκε ένα γρήγορο γκολ στο ματς και κατάφερε στη συνέχεια να διατηρήσει το προβάδισμά της, πανηγυρίζοντας το τρίποντο με σκορ 1-0. Ασφαλώς, πρέπει να σημειωθεί πως εκτός του ΠΑΣ, ο Λάζλο Μπόλονι χρειάστηκε να αντιμετωπίσει και σημαντικές απουσίες αφού κλήθηκε να καταστρώσει τα πλάνα του χωρίς τον τραυματία Βέλεθ αλλά και τους τιμωρημένους Μολό και Αλεξανδρόπουλο.

Το ματς ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τους γηπεδούχους. Στο 19’ ο Μιλιντσεάνου, που είχε περάσει στον αγωνιστικό χώρο λίγα λεπτά νωρίτερα αντί του Κρίζμαν που τραυματίστηκε, με τη βοήθεια και της τύχης βρέθηκε απέναντι στον Διούδη και τον νίκησε για να ανοίξει το σκορ. Οι ποδοσφαιριστές του Λάζλο Μπόλονι προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά δεν απείλησαν ουσιαστικά την εστία του Λοντίγκιν. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Ρουμάνος τεχνικός είδε και τον Σανκαρέ να τραυματίζεται και να αποχωρεί με αναγκαστική αλλαγή.

Στην επανάληψη, ο Παναθηναϊκός θέλησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για να φτάσει στην ισοφάριση, όμως η μόνη περίπτωση στην οποία έφτασε κοντά σε αυτήν ήταν στο 65’ με την κεφαλιά του Ιωαννίδη που πέρασε άουτ. Το 1-0 έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του Διαμαντόπουλου και σφράγισε την δεύτερη ήττα του Τριφυλλιού στους τρεις τελευταίους αγώνες πρωταθλήματος και τέταρτη στις πέντε τελευταίες συνολικά αγωνιστικές του υποχρεώσεις.

Πλέον, οι Πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να βρουν τρόπο να αντιδράσουν, να βγουν από το τούνελ στο οποίο μπήκαν τις τελευταίες τρεις εβδομάδες και να κυνηγήσουν ένα από τα εισιτήρια για τα Κύπελλα Ευρώπης της επόμενης σεζόν.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Πίρσμαν, Κάργας, Παντελάκης, Κάστρο, Ντομίνγκες, Καρτάλης, Μπρένερ (73′ Λιάσος), Ελευθεριάδης (73′ Παμλίδης), Κρίζμαν (12′ Μιλιντσεάρου, 90′ Εραμούσπε)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Χουάνκαρ, Σάντσες, Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Μαουρίσιο, Σανκαρέ (37′ Νγκμπακοτό), Βιγιαφάνιες, Καμπετσής, Ιωαννίδης (66′ Μακέντα), Αϊτόρ (66′ Χατζηγιοβάνης)