Δύσκολο το έργο του ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο έκανε ο Παναθηναϊκός που ηττήθηκε με σκορ 2-1 από τον ΠΑΣ Γιάννινα στο Αγρίνιο στον πρώτο προημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδος. Οι Πράσινοι δεν έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο το καλό τους πρόσωπο και έτσι παρά το γεγονός πως προηγήθηκαν, είδαν την ομάδα της Ηπείρου να αντιδρά και να ανατρέπει την εις βάρος της κατάσταση.

Το ματς άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για την ομάδα του Λάζλο Μπόλονι αφού ο Μακέντα στο 2′ μετά από σέντρα του Χατζηθεοδωρίδη και κεφαλιά πάσα του Βιγιαφάνιες, έστειλε από κοντά την μπάλα στα δίχτυα και έβαλε το Τριφύλλι μπροστά στο σκορ. Οι τυπικά γηπεδούχοι, ωστόσο, βρήκαν τρόπο να φέρουν το ματς στα ίσια στο 25′ με γκολ του Παμλίδη.

Από το 30′ και μετά, ο Παναθηναϊκός ανέκτησε τον έλεγχο της αναμέτρησης και είχε δύο σπουδαίες ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ όμως αρχικά ο Αϊτόρ δεν μπόρεσε να σκοράρει από πλεονεκτική θέση, ενώ λίγα λεπτά αργότερα η εντυπωσιακή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χατζηγιοβάνη σταμάτησε στο δοκάρι του Λοντίγκιν.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ Γιάννινα πίεσε περισσότερο για ένα δεύτερο γκολ και τελικώς δικαιώθηκε στο 66′ όταν ο Κάργας με κεφαλιά ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του. Το 2-1 δεν άλλαξε μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης και πλέον ο Παναθηναϊκός καλείται στη ρεβάνς στην έδρα του να αποδείξει ότι έμαθε από τα σημερινά του λάθη και να πάρει αυτός το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Λοντίγκιν, Σάλιακας, Κάργας, Εραμούσπε, Πίρσμαν, Ντομίνγκες, Κάστρο, Καρτάλης (76᾽Λιάσος), Ελευθεριάδης, Παμλίδης (89᾽Νάουμετς), Λεό (82’ Μιλινσεάνου).

Παναθηναϊκός: Ξενόπουλος, Χατζηθεοδωρίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Σάντσες (83᾽Τζαβίδας), Αλεξανδρόπουλος (70᾽Αθανασακόπουλος), Νιάς, Βιγιαφάνιες, Aϊτόρ (80’ Καμπετσής), Χατζηγιοβάνης (70᾽Νγκμπακοτό), Μακέντα (70᾽Καρλίτος).