Ένας ανεκδιήγητος Γάλλος διαιτητής ονόματι Ρουντί Μπουκέ έστησε «καρμανιόλα» στην επιστροφή του Παναθηναϊκού στα Κύπελλα Ευρώπης έπειτα από μια πενταετία. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν με 2-0 απ’ τη Σλάβια Πράγας στη Fortuna Arena και θα προσπαθήσουν για τη μεγάλη ανατροπή την ερχόμενη Πέμπτη (11/8, 20.30) στο «Απ. Νικολαΐδης».

Ωστόσο, ο απαράδεκτος Μπουκέ στέρησε απ’ το Τριφύλλι την ευκαιρία για να διεκδικήσει επί ίσοις όροις κάτι θετικό απ’ την πρώτη αναμέτρηση για τον γ’ προκριματικό γύρο του Europa Conference League. Με μια σκανδαλώδη απόφαση απέβαλε στο 40’ τον Σεμπαστιάν Παλάσιος, διότι «ανακάλυψε» ότι έκανε «θέατρο» σε μια φάση όμως που ήταν ξεκάθαρη δια γυμνού οφθαλμού ακόμη και στην κανονική ροή του αγώνα. Πέντε λεπτά αργότερα η Σλάβια εκμεταλλεύτηκε τον εκνευρισμό των Πρασίνων και σκόραρε φέρνοντας σε δυσμενή θέση την ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που συν τοις άλλοις είχε να αντιμετωπίσει το άγχος της πρεμιέρας και δη ενός ευρωπαϊκού ματς, τις απουσίες του Σένκεφελντ και του Αλεξανδρόπουλου αλλά και την κόπωση καθώς η προηγούμενη εβδομάδα ήταν δύσκολη για την ομάδα ως προς την προετοιμασία για ένα τόσο κρίσιμο παιχνίδι με την απουσία από τις προπονήσεις αρκετών παικτών που ταλαιπωρήθηκαν από ίωση.

Η Σλάβια Πράγας απείλησε για πρώτη φορά στο 8’, οπότε ο Τραορέ βρέθηκε αμαρκάριστος στην καρδιά της περιοχής του Παναθηναϊκού, η κεφαλιά του όμως ήταν πολύ άστοχη. Οι Πράσινοι άρχισαν να πατούν καλύτερα στο γήπεδο έχοντας την πρώτη αξιόλογη στιγμή τους στο 14’. Ο Γκάνεα έκλεψε, σέντραρε αλλά η κεφαλιά του Τσέριν που έκανε κίνηση φορ δεν βρήκε στόχο. Το ματς ισορρόπησε και ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 28’ με δυνατό σουτ του Παλάσιος που ανάγκασε τον Μάντους να απομακρύνει με τις γροθιές.

Στο 39’ η Σλάβια προσπάθησε να σκοράρει με τον Σρανζ, ο οποίος σούταρε λίγο πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να απαντήσει στο 40’ με τον Παλάσιος σε μια φάση που έμελλε να αλλάξει την ιστορία όλου του αγώνα. Ο Αργεντινός έκανε τρομερή κούρσα από το κέντρο, πάτησε περιοχή αλλά ανακόπηκε από τον Σάντος. Ωστόσο, με μια σκανδαλώδη απόφαση ο Γάλλος διαιτητής απέβαλλε για «θέατρο» τον Παλάσιος με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Η κατάφορη αδικία εκνεύρισε τους Πράσινους που πλέον έπαιζαν και με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο. Κι αφού η Σλάβια αρχικά απείλησε στο 45’ με τον Λινγκρ, ο οποίος νικήθηκε απ’ την παρεμβολή του Μάγκνουσον και κυρίως απ’ την εντυπωσιακή απόκρουση του Μπρινιόλι, βρήκε το γκολ αμέσως μετά. Στο 45+1’, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στην περιοχή του Παναθηναϊκού, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να απομακρύνουν και ο Σρανζ με διπλή προσπάθεια έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πραγματοποίησε διπλή αλλαγή αντικαθιστώντας τους Αϊτόρ και Ιωαννίδη με τους Βαγιαννίδη και Σπόραρ, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με το Τριφύλλι. Μάλιστα στο 52’ η αριθμητική ισορροπία επανήλθε στο γήπεδο καθώς ο Σάντος αποβλήθηκε για κράτημα του Σπόραρ που έφευγε μόνος στην αντεπίθεση. Και πάλι όμως ο διαιτητής Μπουκέ τα έκανε μαντάρα καθώς δίχως καμία λογική έδειξε αρχικά κίτρινη κάρτα στον επιθετικό του Παναθηναϊκού (!) και αργότερα με χαρακτηριστική καθυστέρηση απέβαλε τον αμυντικό της Σλάβια.

Αντί όμως οι Πράσινοι να εκμεταλλευτούν το γεγονός ότι η Σλάβια έχασε το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε, δέχθηκαν ένα «κρύο» γκολ που ουσιαστικά τους αποσυντόνισε και τους αποθάρρυνε. Στο 56’ η Σλάβια βρήκε εκτεθειμένη την άμυνα του Τριφυλλιού που αρχικά είδε τον Έβερτον να σημαδεύει το δοκάρι και στην εξέλιξη της φάσης τον Ούσορ να σκοράρει για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα, είχε μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει με τον Βαγιαννίδη στο 59’ αλλά ο νεαρός άσος του Τριφυλλιού παρά την τρομερή προσπάθεια που έκανε, δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα για να μειώσει. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τέλος και πλέον το Τριφύλλι, που χάνει και τον Παλάσιος για τη ρεβάνς, θα προσπαθήσει για τη μεγάλη ανατροπή στη Λεωφόρο με τη δύναμη και την ώθηση που θα του δώσουν οι οπαδοί του…

Σλάβια Πράγας: Μάντους, Ντούντερα (46’ Ούσορ), Ούσου, Σάντος, Ντόρλεϊ, Τιεχί (46’ Έβερτον), Χόλες, Σρανζ (71’ Μάζοπουστ), Τραορέ (88’ Πρόβοντ), Ολαγίνκα, Λινγκρ (Σέβτσικ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Μάγκνουσον, Σάρλια (88’ Πούγγουρας), Ρουμπέν, Κουρμπέλης (72’ Καμπετσής), Τσέριν, Αϊτόρ (46’ Βαγιαννίδης), Παλάσιος, Ιωαννίδης (46’ Ιωαννίδης).