Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και παρέμεινε μόνος πρώτος στην κορυφή της Super League. Οι Πράσινοι επικράτησαν 2-1 στην «καυτή» Λεωφόρο και συνέχισαν το σερί τους πανηγυρίζοντας για τέταρτη φορά σε ισάριθμες αγωνιστικές. Άφησαν πίσω τους στο -6 την Ένωση, στο -4 τον Ολυμπιακό και στο -5 τον ΠΑΟΚ που έχει ένα ματς λιγότερο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς μολονότι βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεν πτοήθηκε και έκανε μια μεγάλη ανατροπή προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο χάρη στα γκολ του Αϊτόρ και του Σπόραρ. Έδειξε χαρακτήρα καθόλη τη διάρκεια του ντέρμπι, έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, είχε ρυθμό, ένταση, αποφασιστικότητα και πάθος, είχε μεγάλες ευκαιρίες και δύο δοκάρια και πήρε το τρίποντο που δικαιούτο βάσει της συνολικής εικόνας στον αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός έχοντας πάρει μεγάλη ώθηση και απ’ τη δυναμική της εξέδρας, μπήκε στο γήπεδο με ορμή και μόλις στο 5’ έχασε μια σπουδαία ευκαιρία με τον Σπόραρ. Ο Σλοβένος, έπειτα από θαυμάσια μακρινή μπαλιά του Γκάνεα, απέφυγε με τρομερή ντρίμπλα τον Τζαβέλλα, μπήκε στην περιοχή αλλά ο Στάνκοβιτς απέκρουσε με το πόδι.

Οι Πράσινοι είχαν άλλη μια καλή στιγμή στο 25’ με τον Κουρμπέλη να πιέζει ψηλά και να κλέβει την μπάλα. Ο αρχηγός έκανε το γύρισμα προς τον Σπόραρ αλλά ο Τζαβέλλας απομάκρυνε σε κόρνερ προτού «πυροβολήσει» ο Σλοβένος. Ο Τσέριν ανέλαβε την εκτέλεση του κόρνερ και ο αμαρκάριστος στο δεύτερο δοκάρι Κουρμπέλης έχασε σπουδαία ευκαιρία για να σκοράρει με κεφαλιά.

Η ΑΕΚ, που επιχείρησε να απειλήσει στο 29’ με μακρινό σουτ του Γκατσίνοβιτς, που πέρασε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι, βρήκε γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα κι ενώ οι Πράσινοι είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 35’ ένα λάθος στο κέντρο, έδωσε χώρο στην Ένωση που κινήθηκε γρήγορα απ’ τα αριστερά με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός πάσαρε προς τον Πινέδα, ο οποίος άνοιξε το σκορ από κοντά.

Παρά την ψυχρολουσία οι Πράσινοι δεν επηρεάστηκαν και κυνήγησαν μεμιάς την ισοφάριση. Και τα κατάφεραν άμεσα. Στο 41’ το Τριφύλλι κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Χατζισαφί μετά από κεφαλιά του Σπόραρ και ο σπεσιαλίστας Αϊτόρ, ο οποίος ανέλαβε την εκτέλεση στο 43’ ήταν εύστοχος ισοφαρίζοντας 1-1.

Οι παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς διατήρησαν την επιθετικότητά τους, πίεσαν την ΑΕΚ και στο 45’+3’ κέρδισαν νέο πέναλτι σε σπρώξιμο του Γκαρσία στον Γκάνεα. Αυτή τη φορά ο Σπόραρ ανέλαβε την εκτέλεση και ήταν εύστοχος διαμορφώνοντας το 2-1 στο 45’+7.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με την ΑΕΚ να έχει μια μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει στο 55’. Ωστόσο, ο Μπρινιόλι απέκρουσε καταπληκτικά το συρτό σουτ του Αραούχο. Ο Παναθηναϊκός απάντησε άμεσα αγγίζοντας το γκολ στο 61′. Ο Σπόραρ άνοιξε ωραία στον Αϊτόρ αλλά το πλασέ του Ισπανού κατέληξε στο δοκάρι, ενώ και πάλι ο Αϊτόρ απείλησε στο 69’ έπειτα από σέντρα του Παλάσιος. Το σώμα του Ρότα όμως απέτρεψε το διαφαινόμενο γκολ.

Η ΑΕΚ είχε μια καλή ευκαιρία στο 72’ όταν ο Αραούχο σούταρε πάνω απ’ το οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι, ενώ ο Παναθηναϊκός άγγιξε το γκολ με τον Παλάσιος στο 85’. Ο Αργεντινός έπιασε ένα ωραίο φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι αφού προηγουμένως την βρήκε για λίγο και ο Στάνκοβιτς. Στο 91’ ο Παλάσιος απείλησε για άλλη μια φορά αλλά το σουτ που επιχείρησε αποκρούστηκε απ’ τον Στάνκοβιτς, ενώ η κεφαλιά του Γκαρσία στο επόμενο λεπτό κατέληξε άουτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Γκάνεα, Σάρλια, Πούγγουρας, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (74’ Βέρμπιτς), Τσέριν, Αϊτόρ (78’ Μπερνάρ), Παλάσιος (92’ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (77’ Ιωαννίδης).

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Ρότα, Χατζισαφί (58’ Μοχαμάντι), Βίντα, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι (57’ Αμραμπάτ), Γιόνσον (57’ Μάνταλος), Πινέδα, Γκατσίνοβιτς (58’ Ελίασον), Γκαρσία, Αραούχο (76’ Φαν Βέερτ).