Νικητής έφυγε απ’ τη Λαμία ο Παναθηναϊκός, ο οποίος όμως δεν μπόρεσε να πανηγυρίσει όπως θα ήθελε την όγδοη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα. Οι Πράσινοι κυριάρχησαν στο «Αθ. Διάκος» όπου επιβλήθηκαν με 2-0 της Λαμίας, χάρη στα γκολ του Σεμπαστιάν Παλάσιος και του Φακούντο Σάντσες, διατηρώντας το +6 απ’ τη δεύτερη στη βαθμολογία ΑΕΚ, αλλά η σκέψη όλων είναι στους τραυματίες καθώς κατά στη διάρκεια της αναμέτρησης ο Αϊτόρ, ο Τσέριν, ο Ιωαννίδης, ο Παλάσιος και ο Τρουιγιέ τραυματίστηκαν και αποχώρησαν αναγκαστικά απ’ τον αγωνιστικό χώρο σε μια απίστευτη εξέλιξη. Ιδιαίτερα άτυχος στάθηκε ο Τρουιγιέ, ο οποίος σε μια ανύποπτη φάση, έπεσε στο έδαφος έχοντας τραυματιστεί σοβαρά στο γόνατο. Πόσο άτυχος ο Αλέξις στο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ομάδας…

Παρά τα αμέτρητα προβλήματα, ο Παναθηναϊκός είχε καρδιά και πάθος στο παιχνίδι του βγάζοντας στο γήπεδο τα στοιχεία που τον έχουν κάνει να ξεχωρίσει τον τελευταίο χρόνο επί των ημερών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Και κατάφερε να πάρει το τρίποντο -δίχως μάλιστα να δεχτεί γκολ για έκτη φορά εφέτος στο πρωτάθλημα- έχοντας να αντιμετωπίσει το υπέρμετρα σκληρό και σε αρκετές περιπτώσεις αντιαθλητικό παιχνίδι της Λαμίας αλλά και την ανεκτικότητα του Φωτιά, ο οποίος με προκλητικό τρόπο το επέτρεψε σε μια διαιτησία που θύμισε άλλες εποχές…

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το παιχνίδι δυναμικά και με διάθεση για να κυνηγήσει από νωρίς το γκολ και ήδη στο πρώτο εξάλεπτο είχε καταγράψει τρεις καλές στιγμές: στο 2’ με κεφαλιά του Μάγκνουσον, στο 4’ με συρτό σουτ του Αϊτόρ έπειτα από τρομερή περιστροφική ντρίμπλα και στο 6’ με σουτ του Παλάσιος στην κίνηση.  Τελικά η κυριαρχία του Παναθηναϊκού μετουσιώθηκε σε γκολ στο 23’ οπότε ο Ιωαννίδης και ο Μπερνάρ άλλαξαν ωραία την μπάλα. Ο Βραζιλιάνος είδε την κίνηση του Παλάσιος κι έβγαλε εξαιρετική ασίστ για τον Αργεντινό, ο οποίος με θαυμάσιο πλασέ άνοιξε το σκορ για το Τριφύλλι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και είχε ευκαιρίες για να σκοράρει στο 25’ με τον Ιωαννίδη το σουτ του οποίο ανακόπηκε απ’ τον Κορνέζο, στο 33’ με τον Αϊτόρ που σημάδεψε το δοκάρι (ο βοηθός σήκωσε μεν τη σημαία για οφσάιντ αλλά η φάση ήταν οριακή) και στο 38’ με τον Παλάσιος, τον οποίο απέτρεψε να σουτάρει ο Ασκόβσκι την ύστατη στιγμή.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Αϊτόρ να αντικαθίσταται απ’ τον Βέρμπιτς λόγω μιας ενόχλησης στον προσαγωγό αλλά και τον Τσέριν να γίνεται αναγκαστική αλλαγή στο 52’ έπειτα από κλωτσιά που δέχθηκε στο κεφάλι απ’ τον Τζανδάρη. Η ανοχή του διαιτητή Φωτιά στο σκληρό παιχνίδι της Λαμίας φάνηκε και στο 59’, οπότε «χάρισε» δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μπεχαράνο για νέα κλωτσιά στον Τσόκαϊ. Το Τριφύλλι παρά τα προβλήματα, βρήκε τα πατήματά του και στο 60’ έχασε μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρει αλλά ο Αντέτζο έδιωξε πάνω στη γραμμή έπειτα από ωραία προσπάθεια και παράλληλη πάσα του Τσόκαϊ.

Στο 65’ οι Πράσινοι έχασαν και τον Ιωαννίδη, ο οποίος δέχθηκε ακόμα ένα σκληρό μαρκάρισμα απ’ τον Κορνέζο. Ο σέντερ φορ του Παναθηναϊκού τραυματίστηκε σοβαρά στη μύτη και αντικαταστάθηκε στο 71’ απ’ τον Τρουιγιέ, ο οποίος δυστυχώς στο ντεμπούτο του αποχώρησε στο 81′ με σοβαρό πρόβλημα στο γόνατο. Μάλιστα ο Παναθηναϊκός συνέχισε στο υπόλοιπο του ματς με δέκα παίκτες έχοντας ολοκληρώσει τις αλλαγές του καθώς λίγο πριν (78’) είχε αντικατασταθεί με πρόβλημα στο πόδι και ο Παλάσιος. 

Στο μεσοδιάστημα πάντως οι Πράσινοι όχι μόνο διατήρησαν τον έλεγχο στο ματς αλλά έφτασαν και στην επίτευξη ενός δεύτερου γκολ με τον Σάντσες. Στο 73’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ από δεξιά και ο Αργεντινός αμυντικός με διπλή προσπάθεια διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Με δέκα παίκτες τελείωσε το ματς και η Λαμία λόγω τραυματισμού του Σλίβκα στο 85’.

Λαμία: Σαράνοβ, Σαραμαντάς, Σιμόν, Αντέτζο, Κορνέζος, Γκοράνοβ, Τζανδάρης (67’ Σλίβκα), Μπεχαράνο, Ασκόβσκι (46’ Νούνιες), Ντε Βινσέντι (82’ Μαρμεντίνι), Τσιλούλης (78’ Γιακουμάκης), Μανούσος (78’ Ρόμανιτς). 

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Σάντσες, Χουάνκαρ, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Τσέριν (52’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (78’ Γκάνεα), Αϊτόρ (46’ Βέρμπιτς), Παλάσιος (78’ Βαγιαννίδης), Ιωαννίδης (71’ Τρουιγιέ).