Και ξανά προς τη δόξα τραβά ο Παναθηναϊκός του Ιβάν Γιοβάνοβιτς. Μια… μικρή ανάπαυλα ήταν η ισοπαλία στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό καθώς οι Πράσινοι επέστρεψαν στα τρίποντα. Το Τριφύλλι πέτυχε σπουδαία νίκη στο Αγρίνιο, όπου επικράτησε 1-0 του Παναιτωλικού χάρη στο «χρυσό» γκολ που σκόραρε στο 78’ ο Φώτης Ιωαννίδης, η «χρυσή» αλλαγή του Γιοβάνοβιτς. Ο σέντερ φορ των Πρασίνων, όπως και στο κυριακάτικο ντέρμπι της Λεωφόρου, ήρθε απ’ τον πάγκο κι έδωσε τη λύση.

Το παιχνίδι ήταν δύσκολο και απαιτητικό απέναντι σε μια καλοστημένη και επικίνδυνη ομάδα. Ωστόσο οι Πράσινοι, που ήταν ανώτεροι, έπαιξαν με υπομονή καθόλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και δικαιώθηκαν στο φινάλε πανηγυρίζοντας την ενδέκατη νίκη τους σε δώδεκα αγωνιστικές στη Super League.

Ο Παναθηναϊκός είχε την πρώτη αξιόλογη τελική προσπάθεια στο ματς μόλις στο 1’. Ο Χουάνκαρ σέντραρε από αριστερά, ο Σπόραρ κατέβασε για τον Βέρμπιτς, οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ. Οι Πράσινοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο ματς, είχαν συντριπτικά υπέρ τους την κατοχή της μπάλας αλλά δυσκολεύτηκαν να βρουν χώρους για να γίνουν απειλητικοί.

Προσπάθησαν να απειλήσουν με ένα μακρινό αλλά άστοχο σουτ του Κουρμπέλη στο 23’, ενώ στο 27’ λίγο έλειψε να σκοράρουν με αυτογκόλ του Κορνέλιους έπειτα από ωραίο συνδυασμό του Μπερνάρ με τον Χουάνκαρ και σέντρα του Ισπανού. Ωστόσο Ανέστης δεν αιφνιδιάστηκε και μπλόκαρε την μπάλα. Στο 30’ ο Παναιτωλικός είχε την πρώτη και τελευταία ευκαιρία του στο α’ ημίχρονο με τον Μόρσεϊ, ο οποίος έκανε ωραία ατομική προσπάθεια αλλά ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα κρατώντας ανέπαφη την εστία τού Τριφυλλιού.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με μια σημαντική ευκαιρία του Παναθηναϊκού. Στο 50’ έπειτα από κόρνερ του Μπερνάρ, ο Σένκεφελντ κυριάρχησε στον αέρα, πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Ανέστη, όπως συνέβη και στο 58’ σε προσπάθεια του Μπερνάρ αλλά και στο 63’ μετά από ωραία ατομική ενέργεια του Βέρμπιτς και κεφαλιά του Σπόραρ. Ο Σλοβένος φορ είχε άλλες δύο μεγάλες ευκαιρίες: στο 66’, μετά από σέντρα του Χουάνκαρ, έκανε την προβολή από κοντά αλλά έστειλε την μπάλα άουτ και στο 69’, έπειτα από θαυμάσιο τριγωνάκι του Μπερνάρ με τον Τσέριν, βγήκε απέναντι απ’ τον Ανέστη από πλάγια θέση αλλά ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού απέκρουσε.

Στο 76’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο γήπεδο αντί των Κουρμπέλη και Βέρμπιτς, τον Βαγιαννίδη και τον Ιωαννίδη και ο τελευταίος δύο λεπτά αργότερα (78’) έλυσε τον «γόρδιο δεσμό». Και πάλι από εξαιρετική σέντρα του Χουάνκαρ από αριστερά, ο Ιωαννίδης αρχικά νικήθηκε απ’ τον Ανέστη στην κεφαλιά αλλά σε δεύτερο χρόνο έμεινε μέσα στη φάση κι αφού εκμεταλλεύτηκε την κόντρα στο πόδι του Κορνέλιους, έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-1.

Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης οι Πράσινοι διαχειρίστηκαν έξυπνα το προβάδισμα και έφτασαν στην ενδέκατη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αφού προηγουμένως χρειάστηκε μια επέμβαση του Μπρινιόλι στο 81’ και η… βοήθεια του δοκαριού σε κεφαλιά του Καρέλη στο 87’.

Παναιτωλικός: Ανέστης, Αποστολάκης, Χατζηθεοδωρίδης (75’ Χουχούμης), Κορνέλιους, Λάρσον, Μλάντεν (76’ Μάρτενσον), Φλόρες, Ντίας (75’ Κολοβός), Μόρσεϊ (84’ Καρέλης), Σενγκέλια (60’ Νταγκό), Ζοάο Πέδρο. 

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (90’ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (76’ Βαγιαννίδης), Τσέριν, Μπερνάρ (90’ Σάρλια), Βέρμπιτς (76’ Ιωαννίδης), Σπόραρ (85’ Τσόκαϊ).