Σαν να μην πέρασε μια μέρα από τη διακοπή του Νοεμβρίου, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στη Λεωφόρο και πρόσφερε γκολ, θέαμα και μια ακόμα σημαντική νίκη. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν κυριαρχικοί στην επανεμφάνισή τους στην αγωνιστική δράση μετά την ανάπαυλα λόγω Μουντιάλ, επικράτησαν άνετα με 3-0 του Βόλου κι έβαλαν στέρεες βάσεις για την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι κάτοχοι του τίτλου έδειξαν ανεπηρέαστοι μετά από έναν μήνα κι έβγαλαν στον αγωνιστικό χώρο όλα εκείνα τα θετικά στοιχεία που τους έχουν φέρει στην κορυφή της Super League με 12 νίκες και μια ισοπαλία σε 13 αγωνιστικές. Είχαν καλό ρυθμό, είχαν ευκαιρίες, πέτυχαν τρία γκολ και ταυτόχρονα απειλήθηκαν ελάχιστα στα μετόπισθεν. Σκόρερ για το Τριφύλλι ήταν οι τρεις Σλοβένοι Σπόραρ, Τσέριν και Βέρμπιτς.

Ο Γιοβάνοβιτς είχε την ευκαιρία να δώσει χρόνο στον Σαβιέρ, ο οποίος έπαιξε για πρώτη φορά εφέτος. Επίσης, το επίσημο ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό πραγματοποίησε ο Γιούρι Λοντίγκιν, ενώ την παρθενική του εμφάνιση με την πρώτη ομάδα κατέγραψε και ο 18χρονος Γιώργος Κυριόπουλος, ένα ταλαντούχο παιδί που προέρχεται απ’ τις ακαδημίες της ομάδας και την πρωταθλήτρια Κ19.

Οι Πράσινοι απείλησαν για πρώτη φορά στο παιχνίδι στο 8’ έπειτα από ωραίο συνδυασμό των Κώτσιρα, Βέρμπιτς και Σπόραρ. Ο τελευταίος βγήκε απέναντι στον Κότνικ από πλάγια θέση, σούταρε αλλά ο γκολκίπερ του Βόλου απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 15’ ο Μπερνάρ έκανε την κάθετη πάσα προς τον Παλάσιος, ο οποίος πάτησε περιοχή, γύρισε προς τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Εσκοβάλ πρόλαβε τον Σπόραρ προτού εκτελέσει από κοντά. Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε καθώς στο 21’ ήταν η σειρά του Κώτσιρα για να απειλήσει με διαγώνιο σουτ, έπειτα από πάσα του Μπερνάρ, όμως και πάλι ο Κότνικ απέκρουσε σε κόρνερ.

Το γκολ δεν ήρθε στο διάστημα της πίεσης του Παναθηναϊκού και σταδιακά ο ρυθμός του έπεσε με αποτέλεσμα να πάρει μέτρα στο γήπεδο ο Βόλος απειλώντας για πρώτη φορά στο 33’ με τον Άλχο με δυνατό σουτ που κατέληξε άουτ. Πριν απ’ το φινάλε του ημιχρόνου το Τριφύλλι πλησίασε και πάλι στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Στο 42’ ο Μπερνάρ έβγαλε ωραία πάσα για τον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε με δύναμη μέσα απ’ την περιοχή αλλά και πάλι ο Κότνικ απέκρουσε. Λίγο αργότερα, στο 45’, το πείσμα του Παλάσιος προκάλεσε άλλη μια απειλητική κατάσταση στην άμυνα του Βόλου. Ο Αργεντινός πίεσε και έκλεψε την μπάλα απ’ τον Μπαριέντος αλλά το δυνατό σουτ που επιχείρησε ανακόπηκε απ’ το σώμα του Πίρινεν. Τελικά, η κυριαρχία του Παναθηναϊκού καρποφόρησε στο 45’+3’ έπειτα από σέντρα του Μπερνάρ από τα δεξιά. Ο Βέρμπιτς βρήκε την μπάλα με το κεφάλι τόσο ώστε να την στείλει προς τον Σπόραρ, ο οποίος βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο την κατάλληλη στιγμή και την έσπρωξε στα δίχτυα για το 1-0.

Στο 52’ ο Βόλος προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Παναθηναϊκό όταν ο Νοκέρ σούταρε δυνατά αλλά ο Λοντίγκιν ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε. Ο Χουάνκαρ που γλίστρησε λίγο έλειψε να κάνει λάθος αλλά σε δεύτερο χρόνο κατόρθωσε να απομακρύνει. Ο Παναθηναϊκός όμως απάντησε άμεσα και στο 54’ έγραψε το 2-0. Χουάνκαρ κινήθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, ο Κώτσιρας έστρωσε για τον Τσέριν, ο οποίος με ένα καταπληκτικό φαλτσαριστό σουτ έξω απ’ την περιοχή έστειλε την μπάλα συστημένη στην αριστερή γωνία του Κότνικ.

Προτού κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε και ένα τρίτο γκολ, εξίσου όμορφο για το Τριφύλλι. Στο 59’ ο Βέρμπιτς έπιασε ένα τρομερό βολέ στην κίνηση με το αριστερό έξω απ’ την περιοχή διαμορφώνοντας το 3-0. Ο ρυθμός του ματς έπεσε στη συνέχεια αλλά ο Παναθηναϊκός απείλησε ξανά στο 83’ με τον Ιωαννίδη, ο οποίος νικήθηκε απ’ τον Κότνικ.

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Κώτσιρας, Χουάνκαρ (84’ Σάντσες), Μάγκνουσον, Σένκεφελντ, Ρουμπέν (65’ Κουρμπέλης), Τσέριν, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (69’ Σαβιέρ), Παλάσιος (84’ Κυριόπουλος), Σπόραρ (65’ Ιωαννίδης).

Βόλος: Κότνικ, Άλχο, Σιελής, Νοκέρ (66’ Β. Φερνάντεθ), Μεθκίδα (66’ Ματίγια), Ουές (72’ Ταχάτος), Εσκοβάλ, Μπαριέντος (73’ Μεταξάς), Πίρινεν, Ντέλετιτς, Οζέγκοβιτς (80’ Κούτσιας).