Ο Παναθηναϊκός πληγώθηκε ξανά στην Τρίπολη και έπεσε απ’ την κορυφή της Super League. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 1-0 απ’ τον Αστέρα για την 20ή αγωνιστική και για πρώτη φορά απ’ το ξεκίνημα της σεζόν βρίσκονται στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας με δύο βαθμούς διαφορά απ’ την ΑΕΚ.

Το Τριφύλλι μπήκε δυναμικά στο γήπεδο και πήρε εξαρχής τα ηνία στο ματς δημιουργώντας απειλητικές καταστάσεις στην περιοχή των γηπεδούχων, αλλά η αποβολή του Κουρμπέλη στο 33’ άλλαξε τελείως την εικόνα του ματς που τελικά κρίθηκε με ένα γκολ του Μπαρτόλο στο 80′. Πλέον ο Παναθηναϊκός, που μετράει τρεις ήττες στα τελευταία τέσσερα ματς πρωταθλήματος, ψάχνει αντίδραση αρχής γενομένης απ’ το επερχόμενο παιχνίδι με τη Λαμία στη Λεωφόρο.

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς απείλησε για πρώτη φορά στο 6’ με σουτ του Ρουμπέν έξω απ’ την περιοχή που κατέληξε ελάχιστα άουτ. Οι Πράσινοι συνέχισαν να ψάχνουν το γκολ κι είχαν μεγάλη ευκαιρία στο 14’ με τον Κουρμπέλη. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ, η μπάλα κατέληξε στον αρχηγό του Τριφυλλιού, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στο τέρμα, πλάσαρε αλλά ο Γκαρντάβσκι έκοψε την τελευταία στιγμή.

Η πίεση του Παναθηναϊκού συνεχίστηκε με τον Παλάσιος να απειλεί στο 20’. Μετά από ωραία και γρήγορη εναλλαγή της μπάλας των Παλάσιος, Τσέριν και Μπερνάρ, ο Βραζιλιάνος έστρωσε εξαιρετικά για τον Αργεντινό, ο οποίος όμως δεν τελείωσε τη φάση λόγω καθοριστικής παρέμβασης του Καστάνιο. Οι Πράσινοι έγιναν ξανά απειλητικοί στο 32’ με τον Παλάσιος, ο οποίος σούταρε με δύναμη μέσα απ’ την περιοχή αλλά δεν βρήκε στόχο.

Οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν στον αγωνιστικό χώρο καθώς στο 33′ ο Κουρμπέλης τιμωρήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες σε διάστημα μόλις έξι λεπτών! Ο Παναθηναϊκός έμεινε με δέκα παίκτες νωρίς στο ματς, γεγονός που αποσυντόνισε το παιχνίδι του δημιουργώντας νέες και σαφώς πιο δύσκολες συνθήκες…

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Πράσινοι, έστω και με παίκτη λιγότερο στο γήπεδο, προσπάθησαν να ελέγξουν το παιχνίδι δίχως όμως να μπορέσουν να απειλήσουν. Στο 67’ ο Ιωαννίδης και ο Μαντσίνι αντικατέστησαν τους Σπόραρ και Μπερνάρ και στο 74’ ο Τσόκαϊ πέρασε στη θέση του Τσέριν σε μια προσπάθεια του Ιβάν Γιοβάνοβιτς να φρεσκάρει την ενδεκάδα.

Το Τριφύλλι απείλησε για πρώτη φορά στο β’ ημίχρονο στο 75’ με δυνατό διαγώνιο σουτ του Παλάσιος που δεν βρήκε στόχο. Κόντρα στη ροή του αγώνα και δίχως να έχει απειλήσει στο προηγούμενο διάστημα της αναμέτρησης, ο Αστέρας Τρίπολης άνοιξε το σκορ (1-0) στο 80’ με δυνατό ευθύβολο σουτ του Μπαρτόλο απ’ το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Οι Πράσινοι προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα (82’) αλλά, μετά από γύρισμα του Χουάνκαρ, ο Κλέινχεϊσλερ δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, όπως συνέβη και στο 86’ σε τεράστια χαμένη ευκαιρία του Ιωαννίδη (και πάλι από γέμισμα του Χουάνκαρ). Ο φορ του Παναθηναϊκού βρέθηκε απέναντι στον Παπαδόπουλο, ο οποίος όμως απέκρουσε με τα πόδια, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσόκαϊ δεν μπόρεσε να σουτάρει από κοντά.

Μέχρι το σφύριγμα της λήξης το Τριφύλλι δεν μπόρεσε να βρει άλλη ευκαιρία με αποτέλεσμα να ηττηθεί για δεύτερη σερί αγωνιστική.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Ατιένθα, Καστάνιο, Καρμόνα, Άλβαρεζ, Ιγκλέσιας, Σανταφέ (71’ Μπαρτόλο), Γκαρντάβσκι (55’ Μπερτόλιο), Σίτο, Ρεχίς (91’ Αλάγκμπε), Μπαράλες.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης, Πούχατς (81’ Χουάνκαρ), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης, Τσέριν (74’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ (67’ Μαντσίνι), Παλάσιος (82’ Κλέινχεϊσλερ), Σπόραρ (67’ Ιωαννίδης).