Ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, επικράτησε του Βόλου με 2-0 και έχοντας νικήσει 3-0 και στη Λεωφόρο, σφράγισε το εισιτήριο για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας. Εκεί θα αναμετρηθεί με τον ΠΑΟΚ -τον αντίπαλο του στον τελικό της περασμένης σεζόν- σε διπλές αναμετρήσεις.

Οι Πράσινοι που παρατάχθηκαν με εννέα αλλαγές συγκριτικά με την αρχική ενδεκάδα του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ, είχαν την ευκαιρία να παίξουν καλό ποδόσφαιρο και να επιστρέψουν στις νίκες χάρη στα γκολ του Τσέριν και του Σπόραρ. Παράλληλα, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μπόρεσε να κάνει ένα ευρύ ροτέισον ενόψει του δύσκολου προγράμματος που ακολουθεί κατά τη διάρκεια του Ιανουαρίου.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά στο 11’ με τον Βέρμπιτς με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πέρασε ελάχιστα άουτ. Ο Σλοβένος έφτασε κοντά στην επίτευξη του γκολ και στο 16’, έπειτα από γύρισμα του Βαγιαννίδη, αλλά το πλασέ που επιχείρησε απ’ το ύψος του πέναλτι κατέληξε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Κότνικ. Το Τριφύλλι απείλησε και στο 27’ με βολέ στην κίνηση του Πούχατς, ο οποίος έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.

Τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε στο 41’ το γκολ που έψαχνε και που άξιζε βάσει απόδοσης και ευκαιριών. Ο Ρουμπέν έβγαλε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της άμυνας του Βόλου και ο Ιωαννίδης, ο οποίος κινήθηκε γρήγορα, απέφυγε τον Ασλανίδη, άφησε πίσω του και τον Κότνικ και την κατάλληλη στιγμή έστρωσε για τον Τσέριν, ο οποίος πλάσαρε για το 0-1.

Στο δεύτερο ημίχρονο το Τριφύλλι πλησίασε το γκολ στο 68’. Ο Μπερνάρ έβγαλε ωραία πάσα στον κενό χώρο προς τον Σπόραρ, ο οποίος σούταρε αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων. Το τελικό 0-2 διαμορφώθηκε στο 80’ από στατική φάση. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε το κόρνερ, ο Σάντσες πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι κάνοντας ασίστ για τον Σπόραρ, ο οποίος με προβολή σκόραρε από κοντά.

Βόλος: Κότνικ, Ασλανίδης, Ουές, Σιέλης, Ταχάτος, Γκάτσι, Καρτάλης, Μεταξάς (65’ Ντέλετιτς), Τσίρινος (66’ Μπαριέντος), Μεθκίδα, Κούτσιας (46’ Οζέγκοβιτς).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Σάντσες, Πούχατς (75’ Παλάσιος), Σάρλια, Πούγγουρας, Ρουμπέν (64’ Σπόραρ), Τσόκαϊ, Τσέριν, Βαγιαννίδης (82’ Κουρμπέλης), Βέρμπιτς (64’ Μπερνάρ), Ιωαννίδης (82’ Κώτσιρας).