Ο Παναθηναϊκός «πετούσε φωτιές» στη Λεωφόρο, ήταν καταιγιστικός, έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και νίκησε με 2-0 τον Βόλο αν και θα μπορούσε να έχει πετύχει ένα ευρύτερο σκορ.

Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί καθόλη τη διάρκεια του ματς, πέτυχαν δύο γκολ με τον Κουρμπέλη και τον Σπόραρ, είχαν δύο δοκάρια με τον Παλάσιος, είχαν δυο φάσεις για πέναλτι που δεν δόθηκαν και γενικώς δημιούργησαν αμέτρητες ευκαιρίες για γκολ. Τελείωσαν το ματς με 25 τελικές προσπάθειες αντί μιας του Βόλου!

Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που πανηγύρισε την τρίτη σερί νίκη της στο πρωτάθλημα, ξέφυγε τέσσερις βαθμούς απ’ τη δεύτερη στη βαθμολογία της Stoiximan Super League, ΑΕΚ και ετοιμάζεται για το μεγάλο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε δυναμικά το παιχνίδι ασκώντας μεγάλη πίεση στον Βόλο. Μόλις στο 2’ ο Μαντσίνι πάτησε απειλητικά την αντίπαλη περιοχή, έκανε το γύρισμα, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Εσκοβάλ αλλά ούτε ο Φωτιάς ούτε το VAR «είδαν» την παράβαση. Οι Πράσινοι είχαν την πρώτη μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 8’ μετά από μπαλιά του Κουρμπέλη στην πλάτη της άμυνας του Βόλου. Ο Ιωαννίδης βγήκε τετ α τετ με τον Κλέιμαν αλλά πλάσαρε άουτ.

Η πίεση συνεχίστηκε και στο 13’ το Τριφύλλι είχε ακόμα μια χαμένη ευκαιρία με κεφαλιά του Ιωαννίδη που όμως ήταν άστοχη. Στο 18’ οι Πράσινοι είχαν ακόμα ένα τετ α τετ αλλά ο Μαντσίνι νικήθηκε απ’ τον Κλέιμαν, ενώ στο 19’ η βολίδα του Παλάσιο τράνταξε το δεξί δοκάρι του Βόλου.

Η πολιορκία της περιοχής των φιλοξενούμενων συνεχίστηκε και στο 27’ ο Μαντσίνι σούταρε αλλά ο Κλέιμαν απέκρουσε σε κόρνερ, ενώ στο 31’ ένα διαγώνιο βολέ του Ιωαννίδη έξω απ’ την περιοχή πέρασε ελάχιστα άουτ.

Το ημίχρονο έκλεισε με τον μη καταλογισμό πέναλτι υπέρ του Παναθηναϊκού στο 40’ έπειτα από ανατροπή του Παλάσιος στη μικρή περιοχή απ’ τον Σι. Και πάλι όμως ούτε ο Φωτιάς, ούτε και ο Σιδηρόπουλος στο VAR είδαν την καταφανέστατη παράβαση.

O Παναθηναϊκός μπήκε με φόρα και στο β’ ημίχρονο και σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 51’ ο Παλάσιος κινήθηκε γρήγορα και ανατράπηκε απ’ τον Σι προτού πατήσει περιοχή με αποτέλεσμα να αποβληθεί ο παίκτης του Βόλου με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Στο 52’ το Τριφύλλι είχε και πάλι δοκάρι με τον Παλάσιος, ο οποίος κινήθηκε στο όριο της μεγάλης περιοχής και με δυνατό σουτ «σημάδεψε» το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν.

Οι Πράσινοι ήταν αποφασισμένοι να φύγουν απ’ τη Λεωφόρο με το τρίποντο και αύξησαν την πίεσή τους κλείνοντας τον Βόλο στα καρέ του. Και στο 59’ έπειτα από σέντρα του Μπερνάρ, ο Παλάσιος κέρδισε τη διεκδίκηση, άλλαξε ωραία την μπάλα με τον Βαγιαννίδη, ο οποίος του την επέστρεψε. Ο Αργεντινός έκανε το γύρισμα στη μικρή περιοχή και ο Κουρμπέλης που ακολούθησε τη φάση πλάσαρε για το 1-0. Ήταν το πρώτο (αλλά καλό) του αρχηγού στη διάρκεια της τρέχουσας σεζόν. 

Το Τριφύλλι παρέμεινε στην πλευρά του Βόλου και στο 69’ βρήκε και δεύτερο γκολ. Ο Παλάσιος ανατράπηκε απ’ τον Σιέλη εντός περιοχής, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Σπόραρ εκτέλεσε εύστοχα για το 2-0 σκοράροντας για όγδοη φορά στο πρωτάθλημα και ενδέκατη σε όλες τις διοργανώσεις με τον Ππαναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να έχουν διευρύνει τον δείκτη του σκορ αν το σουτ του Τσέριν στο 91’ και η κεφαλιά του Σάρλια στο 92’ δεν κατέληγαν ελάχιστα άουτ.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (86’ Πούχατς), Βαγιαννίδης (63’ Κώτσιρας), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν, Κουρμπέλης (75’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Μαντσίνι (75’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (63’ Σπόραρ).

Βόλος: Κλεϊμάν, Άλχο, Γκάτσι (87’ Μασκίδα), Πιρές (62’ Κάτσε), Σι, Λούνα, Σιέλης, Κούτσιας (72’ Τσοκάνης), Εσκοβάλ, Τσιρίνος, Καρτάλης (46’ Οζέγκοβιτς).