Ισόπαλο δίχως γκολ (0-0) έληξε το ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό στο Γ. Καραϊσκάκης για την 24η αγωνιστική της Super League. Οι Πράσινοι παρέμειναν αήττητοι για έκτο σερί παιχνίδι απέναντι στους Ερυθρόλευκους και βρίσκονται σταθερά στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας διαφορά δύο βαθμών απ’ την ΑΕΚ (εκκρεμεί το ματς με τον Ατρόμητο), πέντε απ’ τον Ολυμπιακό και επτά απ’ τον ΠΑΟΚ.

Το ντέρμπι είχε μέγα πάθος και κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο. Οι Πράσινοι που δέχθηκαν μεγάλη πίεση απ’ τους γηπεδούχους, διατήρησαν ανέπαφη την εστία τους και απέσπασαν έναν πολύτιμο βαθμό στην οικονομία του πρωταθλήματος, ενώ, αν ήταν πιο αποτελεσματικοί, ιδίως στη σπουδαία ευκαιρία του Σπόραρ στο 79’, θα μπορούσαν να έχουν πανηγυρίσει τη νίκη στο Φάληρο. Στο τέλος της ημέρας πάντως, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ακόμα και σε ένα παιχνίδι που δεν έπιασε καλή απόδοση, στάθηκε όρθια, έμεινε αλώβητη κι έδειξε ότι δεν λυγίζει στα δύσκολα…

Το παιχνίδι άρχισε με τον Ολυμπιακό να απειλεί στο 4’. Ο Μπακαμπού έκανε το κλέψιμο στον Σάρλια, πάτησε περιοχή και σούταρε στέλνοντας όμως την μπάλα στην εξωτερική πλευρά της συμβολής των δοκαριών. Στο 13’ ο Παναθηναϊκός απείλησε για πρώτη φορά. Ο Παλάσιος κινήθηκε γρήγορα απ’ τα δεξιά έπειτα από κάθετη του Μαντσίνι, απέφυγε τον Ρέαμπτσιουκ, σούταρε με δύναμη αλλά η μπάλα κατέληξε λίγο έξω απ’ το δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Στο 34’ ο Κανός έμεινε αφύλαχτος, μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και κεφαλιά του Εμβιλά, αλλά αστόχησε απ’ το ύψος της μικρής περιοχής.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Κανός να έχει δύο ευκαιρίες στο 50’ και το 51’. Στην πρώτη περίπτωση όμως σούταρε άουτ, ενώ στη δεύτερη ανακόπηκε την ύστατη στιγμή απ’ τον Βαγιαννίδη που έσπευσε για να καλύψει τη φάση. Στο διάστημα 68’-74’ ο Ολυμπιακός είχε τρεις ευκαιρίες με τον Ροντινέι (68′) και τον Μασούρα (73′) που σούταραν λίγο άουτ αλλά και τον Παπασταθόπουλο (74′), ο οποίος επιχείρησε να σκοράρει με το κεφάλι. Ωστόσο, ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα και απέκρουσε με υπερένταση σε κόρνερ.

Ο Παναθηναϊκός πήρε μέτρα στο γήπεδο και πλησίασε στο γκολ σε δύο περιπτώσεις. Αρχικά στο 76’, έπειτα από γρήγορη αντεπίθεση και συνεργασία του Μπερνάρ με τον Σπόραρ, το σουτ του Τσέριν ήταν άστοχο, και κυρίως στο 79’ οπότε ο Σπόραρ δέχθηκε την πάσα του Παλάσιος, έκανε ωραία κίνηση, βγήκε απέναντι απ’ τον Πασχαλάκη αλλά το σουτ που δοκίμασε πέρασε ξυστά απ’ το δεξί δοκάρι του Ολυμπιακού.

Ο Μπρινιόλι ήταν και πάλι εκεί στο 86’ όταν ο αμαρκάριστος Ελ Αραμπί προσπάθησε να σκοράρει με προβολή. Στο 89’ ο Βρουσάι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με διαγώνιο σουτ, σε μια φάση όμως την οποία θα έπρεπε να έχει διακόψει ο διαιτητής Πινέιρο απ’ το ξεκίνημά της καθώς προηγήθηκε οφσάιντ του Ελ Αραμπί αλλά και επιθετικό φάουλ πάνω στον Πούχατς. Διπλή παράβαση του επιθετικού του Ολυμπιακού! Εν τέλει, ο Πορτογάλος ρέφερι κλήθηκε απ’ τον VAR, είδε τη φάση σε βίντεο και καταλόγισε το καταφανέστατο οφσάιντ που προηγήθηκε ενός καταφανέστατου φάουλ…

Ο Ολυμπιακός τελείωσε το ματς με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Παπασταθόπουλου στις καθυστερήσεις. Ο αμυντικός των γηπεδούχων τιμωρήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα καθώς σταμάτησε την μπάλα με το χέρι.

Ολυμπιακός: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ (81’ Ραμόν), Μπα, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Μπιέλ (68’ Μασούρας), Κανός (88’ Βρουσάι), Φορτούνης (81’ Βαλμπουενά), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (60’ Κώτσιρας), Χουάνκαρ (72’ Πούχατς), Σένκεφελντ, Σάρλια, Ρουμπέν Πέρεθ, Κουρμπέλης (72’ Τσέριν), Μπερνάρ (88’ Τσόκαϊ), Παλάσιος, Μαντσίνι, Ιωαννίδης (60’ Σπόραρ).