Με μια εκρηκτική, γεμάτη και κυριαρχική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά τις υποχρεώσεις του στη Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι ήταν εξαιρετικοί στην πρεμιέρα τους στις εγχώριες διοργανώσεις και πέτυχαν μια ευρεία νίκη επί του Βόλου με 3-0 στη Λεωφόρο χάρη στα γκολ των Τσέριν, Ιωαννίδη και Βέρμπιτς δείχνοντας νωρίς νωρίς ότι θα παίξουν ξανά πρωταγωνιστικό ρόλο.

Λίγες ημέρες μετά το πρώτο ματς με την Μπράγκα και παραμονές της κρίσιμης ρεβάνς για τα play off του Champions League, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι παίκτες του διαχειρίστηκαν εξαιρετικά την περίσταση. Πέτυχαν τρία γκολ, πήραν τους τρεις βαθμούς, έπαιξαν καλό και παραγωγικό ποδόσφαιρο, δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες και παράλληλα έκαναν διαχείριση ενόψει του καθοριστικού επαναληπτικού στο ΟΑΚΑ την ερχόμενη Τρίτη (29/8).

Την επανεμφάνισή του πραγματοποίησε στο ελληνικό πρωτάθλημα ο Αϊτόρ μετά από δέκα μήνες απουσίας, ενώ το ντεμπούτο με τα χρώματα του Τριφυλλιού έκανε κι ο Πάλμερ Μπράουν.

Ο Παναθηναϊκός παρά τις πολλές αλλαγές που είχε στην αρχική ενδεκάδα του συγκριτικά με το τελευταίο ματς με την Μπράγκα, ήταν εκρηκτικός απ’ το ξεκίνημα και με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών άνοιξε το σκορ. Ο Τσέριν πάσαρε στον Παλάσιος κάνοντας κίνηση προς την περιοχή. Ο Αργεντινός σέντραρε από τα δεξιά, ο Κρούζλιακ προσπαθώντας να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στο σώμα του Σιέλη και ο Τσέριν που καιροφυλακτούσε, με σκαφτό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Η πίεση συνεχίστηκε απ’ τους Πράσινους που απείλησαν ξανά στο 14’ σε συνεργασία του Βέρμπιτς με τον Ιωαννίδη, στο 32’ με σέντρα-σουτ «ξυραφιά» του Μλαντένοβιτς, στο 33’ με κατά μέτωπο επίθεση και τελείωμα του Κώτσιρα και στο 34’ με Μλαντένοβιτς και Παλάσιος. Το δεύτερο γκολ ήταν θέμα χρόνου και ήρθε στο 37’ από στατική φάση. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά και ο Ιωαννίδης κυριάρχησε στον αέρα γράφοντας το 2-0 με κεφαλιά.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με διπλή αλλαγή για τους Πράσινους με τον Αϊτόρ και τον Αράο να αντικαθιστούν τον Ρουμπέν και Παλάσιος. Το Τριφύλλι μπήκε με ορμή στο γήπεδο χάνοντας άλλες δύο καλές ευκαιρίες στο 51’ με τον Αϊτόρ και στο 53’ με τον Βέρμπιτς. Ο Μπρινιόλι ήταν σε ετοιμότητα στην πρώτη καλή στιγμή του Βόλου καθώς στο 60’ απέτρεψε το γκολ σε τετ α τετ του Μωραΐτη.

Στο 74’ ο Βέρμπιτς βρήκε το γκολ που άξιζε. Έπειτα από σέντρα του Κώτσιρα από δεξιά, ο Σλοβένος με κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-0, το οποίο δεν άλλαξε μέχρι τέλους καθώς στο 85’ ο Πάλμερ Μπράουν δεν επέτρεψε στον Μωραΐτη να σκοράρει καθώς απομάκρυνε προτού η μπάλα περάσει τη γραμμή.

Ο Αράο στο 86’ και ο Τζούριτσιτς στο 90+3’ θα μπορούσαν να έχουν σκοράρει καθώς είχαν καλές ευκαιρίες.

Μοναδική παραφωνία ήταν ο διαιτητής Διαμαντόπουλος, ο οποίος ένα ματς δίχως δύσκολες φάσεις κατόρθωσε να το κάνει άνω-κάτω. Αποκορύφωμα υπήρξε η περίπτωση του 56ου λεπτού, οπότε «είδε» φάουλ σε πεντακάθαρο κόψιμο του Σένκεφελντ, τον οποίο στη συνέχεια τιμώρησε και με κίτρινη κάρτα, ενώ μοίρασε και δύο κόκκινες στον πάγκο του Τριφυλλιού!

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον (70’ Πάλμερ Μπράουν), Ρουμπέν (46’ Αράο), Τσέριν, Μπερνάρ (81’ Τζούριτσιτς), Παλάσιος (46’ Αϊτόρ), Βέρμπιτς, Ιωαννίδης (58’ Σπόραρ).

Βόλος: Σιαμπάνης, Άλχο, Σιέλης, Κρούζλιακ, Λούνα (67’ Κίτσος), Τσοκάνης (81’ Μεταξάς), Γκλάβτσιτς (46’ Μπαριέντος), Ντέλετιτς, Κόμπα, Μαχαίρας (67’ Τάχατος), Μραζ (46’ Μωραΐτης).