Ο Παναθηναϊκός είχε ένα κακό βράδυ στη Ρεν. Οι Πράσινοι ηττήθηκαν 3-1 απ’ τη γαλλική ομάδα και υποχώρησαν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας στον 6ο όμιλο του Europa League. Όπως και στο ματς της Λεωφόρου, η Ρεν βρήκε τον τρόπο για να κάμψει την αντίσταση του Τριφυλλιού, που δεν είχε λύσεις μολονότι ισοφάρισε σε 1-1 και έπαιζε με παίκτη παραπάνω απ’ το 34′. Ήταν μια από εκείνες τις βραδιές που τίποτα δεν λειτουργεί σωστά…

Το παιχνίδι άρχισε με τον χειρότερο τρόπο για τον Παναθηναϊκό καθώς μόλις στο 9’ και δίχως να έχει τελική στο παιχνίδι η Ρεν, βρήκε ένα ανέλπιστο γκολ. Ο Ρίντερ εκτέλεσε φάουλ απ’ τα 25 μέτρα, ο Μπρινιόλι δεν υπολόγισε καλά την πορεία της μπάλας, που έσκασε μπροστά του, του έφυγε απ’ τα χέρια και κατέληξε στα δίχτυα.

Αμέσως το Τριφύλλι αντέδρασε και είχε μια καλή στιγμή στο 12’ με κεφαλιά του Ιωαννίδη από σέντρα του Βιλένα κι άλλο ένα σουτ του Μπερνάρ στο 17’ που κατέληξε άουτ. Οι Πράσινοι όσο περνούσε ο χρόνος ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 31’ κέρδισαν πέναλτι σε εντός περιοχής τράβηγμα διαρκείας του Μπελοσιάν στον Ιωαννίδη. Ο διαιτητής σε πρώτο χρόνο δεν αντιλήφθηκε την παράβαση αλλά βλέποντας τη φάση στο video, έδωσε το πέναλτι και τιμώρησε με κόκκινη κάρτα τον Μπελοσιάν. Ο σπεσιαλίστας Ιωαννίδης με καταπληκτική εκτέλεση στο κέντρο του τέρματος ισοφάρισε σε 1-1.

Η τελευταία καλή ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο καταγράφηκε στο 39’ σε σουτ του Μπουριζό που έφυγε λίγο πάνω απ’ τα δοκάρια του Μπρινιόλι.

Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα και την είσοδο του Τζούριτσιτς στο ματς, οι Πράσινοι δεν μπόρεσαν να βρουν τον τρόπο για να απειλήσουν τη Ρεν στο ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου. Αντιθέτως, οι παίκτες της γαλλικής ομάδας σε μια επικίνδυνη αντεπίθεση στο 65’ άλλαξαν γρήγορα την μπάλα φτάνοντας στο 2-1. Ο Μπλας μπήκε απειλητικά στην περιοχή και σούταρε, η μπάλα κόντραρε στον Γεντβάι και ο Σαλάχ που ακολούθησε τη φάση, έδωσε προβάδισμα στη Ρεν με κοντινό πλασέ.

Οι Πράσινοι έδειξαν να χάνουν τη συγκέντρωσή τους και στο 67’ ο Βιλένα ανέτρεψε εντός περιοχής τον Μάτιτς. Ο διαιτητής καταλόγισε το πέναλτι και ο Μπλας ευστόχησε απ’ την άσπρη βούλα στο 70’ διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Η είσοδος του Μαντσίνι, του Αϊτόρ, του Αράο και του Σπόραρ βοήθησαν την ομάδα για να ανεβάσει την απόδοσή της και να γίνει πιο δραστήρια και πιο απειλητική. Το γκολ όμως δεν ήρθε για το Τριφύλλι που είχε την καλύτερη ευκαιρία του στο 85’ με τον Σπόραρ να σουτάρει άουτ μέσα απ’ την περιοχή. Στο 95’ ο Μπλας είχε δυνατό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι του Μπρινιόλι στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Ρεν: Γκαλόν, Γκ. Ντουέ, Βου, Τεάτ, Μπελοσιάν, Μάτιτς (93’ Ασινιόν), Μπουριζό (63’ Μπλας), Λε Φε, Ρίντερ (62’ Σανταμαρία), Τεριέ (62’ Σαλάχ), Καλιμουεντό (35’ Τρουφέ).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Βαγιαννίδης (79’ Σπόραρ), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Ρουμπέν (79’ Αράο), Βιλένα, Τσέριν (46’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ (72’ Αϊτόρ), Παλάσιος (72’ Μαντσίνι), Ιωαννίδης.