Με μια χορταστική εμφάνιση ο Παναθηναϊκός κυριάρχησε ολοκληρωτικά του Πανσερραϊκού στη Λεωφόρο και πέτυχε μια ευρεία νίκη με 5-0. Οι Πράσινοι του Ιβάν Γιοβάνοβιτς πρόσφεραν γκολ και θέαμα, πήραν το τρίποντο με εμφατικό τρόπο και παρέμειναν στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League.

Το Τριφύλλι, μετά τα ματς με τον Παναιτωλικό και τον Ατρόμητο, νίκησε για τρίτη φορά εφέτος με 5-0, έχοντας με διαφορά την καλύτερη επίθεση στο πρωτάθλημα με 29 γκολ σε εννέα αγωνιστικές.

Κανείς δεν υστέρησε απ’ την ομάδα του Γιοβάνοβιτς αλλά ο Άντραζ Σπόραρ ήταν εκείνος που έκανε σχεδόν τα πάντα μέσα στο γήπεδο με μια γεμάτη εμφάνιση: πέτυχε δύο γκολ φτάνοντας τα επτά στη σεζόν, μοίρασε μία ασίστ και κέρδισε ένα πέναλτι και μια κόκκινη κάρτα. Επίσης σκόραραν ο Τσέριν και ο Μαντσίνι, ο οποίος είχε ένα δοκάρι, μαζί με τον Βέρμπιτς που έστειλε την μπάλα δύο φορές στο… σίδερο.

Το παιχνίδι άρχισε κάτι περισσότερο από ιδανικά για το Τριφύλλι καθώς στα 45 δευτερόλεπτα ο Σπόραρ κινήθηκε στον χώρο και εκτέλεσε ιδανικά έπειτα από μια θαυμάσια 40άρα μπαλιά του Ρουμπέν. Ο Πανσερραϊκός απείλησε στο 8’ με τον Άλεξιτς αλλά ο Λοντίγκιν πραγματοποίησε μια εξαιρετική επέμβαση και στο 10’ οι Πράσινοι σκόραραν για δεύτερη φορά.

Ο Μπερνάρ έκανε ντρίμπλα και άνοιξε για τον Παλάσιος, ο οποίος γύρισε συρτά προς τον Βέρμπιτς, που ήταν έτοιμος να εκτελέσει. Κι ο Δεληγιαννίδης στην προσπάθειά του να απομακρύνει, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του για το 2-0.

Ο Πανσερραϊκός είχε άλλες δυο καλές στιγμές με τον Άλεξιτς στο 15’ και το 27’ αλλά και πάλι ο Παναθηναϊκός ήταν η ομάδα που σκόραρε. Στο 40’ ο Σπόραρ κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή απ’ τον Μπέργκστρομ και στο 42’ ο Σλοβένος φορ εκτέλεσε εύστοχα για το 3-0 φτάνοντας παράλληλα τα 21 γκολ με τη φανέλα του Τριφυλλιού την τελευταία διετία.

Στο 45’ σε κατά μέτωπο επίθεση, ο Σπόραρ έγινε και πάλι απειλητικός, ο Ουεντραόγκο τον τράβηξε απ’ τη φανέλα και ο διαιτητής τιμώρησε τον παίκτη του Πανσερραϊκού με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι Πράσινοι θα μπορούσαν να σκοράρουν ακόμα ένα γκολ μέχρι το φινάλε του ημιχρόνου καθώς στο 45+1’ έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Βέρμπιτς, η μπάλα τράνταξε το δοκάρι, έσκασε στη γραμμή και απομακρύνθηκε, ενώ ο ίδιος παίκτης στο 45+4 είχε ξανά τρομερό σουτ στο οριζόντιο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός διατήρησε τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και στο 57’ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0 με τον Τσέριν να υποδέχεται την ασίστ του Σπόραρ και να εκτελεί τον Χόβαν.

Στο 59’ ο Πανσερραϊκός πλησίασε το γκολ με τον Χατζηστραβό, όπως και ο Παναθηναϊκός στο 66’ με τον Παλάσιος και στο 69’ με τον Μαντσίνι που έστειλε την μπάλα για τρίτη φορά στο δοκάρι!

Ό,τι δεν μπόρεσε να κάνει ο Μαντσίνι σ’ αυτή τη φάση το πέτυχε στο 78’ οπότε ο Βαγιαννίδης ελίχθηκε ωραία από δεξιά, έκανε το γύρισμα προς την περιοχή. Η μπάλα έφτασε στον Αργεντινό ο οποίος διαμόρφωσε το τελικό 5-0.

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Μλαντένοβιτς (46’ Βαγιαννίδης), Σένκεφελντ (71’ Ζέκα), Αράο (46’ Γεντβάι), Ρουμπέν, Βιλένα (26’ Τσέριν), Μπερνάρ, Παλάσιος, Βέρμπιτς (59′ Μαντσίνι), Σπόραρ.

Πανσερραϊκός: Χόβαν, Μπέργκστρομ, Αυλωνίτης, Δεληγιαννίδης (84’ Μπαΐροβιτς), Μορέιρα, Στάικος (64’ Θυμιάνης), Ουεντραόγκο, Πηλέας, Τομάς (63’ Μασκανάκης), Χατζηστραβός (63’ Μασαρίποφ), Άλεξιτς (78’ Μούργος).