Λάθη, λάθη, λάθη! Ο Παναθηναϊκός ήταν κατώτερος των περιστάσεων στο Κλ. Βικελίδης και ηττήθηκε με 2-0 απ’ τον Άρη για τη 12η αγωνιστική της Stoiximan Super League. Οι Πράσινοι δεν εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που είχαν, υπέπεσαν σε σοβαρά λάθη και έφυγαν χαμένοι απ’ τη Θεσσαλονίκη.

Ήταν η πρώτη ήττα του Τριφυλλιού στο πρωτάθλημα έπειτα από ένα αήττητο σερί επτά αγώνων. Παρ’ όλα αυτά, η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς παραμένει στην κορυφή της βαθμολογίας έχοντας έναν βαθμό διαφορά από Ολυμπιακό και ΑΕΚ και δύο βαθμούς απ’ τον ΠΑΟΚ.

Κι όμως το ξεκίνημα της αναμέτρησης προϊδέαζε για διαφορετική εξέλιξη. Ο Παναθηναϊκός έδειξε απ’ τα πρώτα λεπτά διάθεση για να πάρει τον έλεγχο του αγώνα και να κάνει το παιχνίδι του. Οι Πράσινοι εξ αρχής πίεσαν τον Άρη και έψαξαν το γκολ για να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Αρχικά απείλησαν στο 10’ από καλή εκτέλεση φάουλ του Μπερνάρ από δεξιά. Ο Κουέστα ξεγελάστηκε απ’ την πορεία της μπάλας, αλλά ο Μορόνο απομάκρυνε την ύστατη στιγμή προτού σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ο Γεντβάι.

Στο 21’ οι Πράσινοι είχαν κλασική ευκαιρία για να σκοράρουν σε τετ α τετ του Ιωαννίδη -έπειτα από εξαιρετική πάσα του Βέρμπιτς- με τον Κουέστα, ο οποίος απέκρουσε. Στο 28’ ο Άρης είχε την πρώτη καλή στιγμή του με τον Παναγίδη, όμως ο Μπρινιόλι αντέδρασε εξαιρετικά στο τετ α τετ απομακρύνοντας με το πόδι,

Όσο περνούσε ο χρόνος ο Παναθηναϊκός γινόταν ολοένα και πιο πιεστικός παίζοντας τον Άρη στο μισό γήπεδο. Το Τριφύλλι άγγιξε το γκολ στο 31’ με τον Μαντσίνι να βγάζει την αντεπίθεση με μπαλιά στο χώρο προς τον Ιωαννίδη Ο στράικερ των Πρασίνων απέφυγε τον Φαμπιάνο και επιχείρησε να σκοράρει από πλάγια θέση, όμως ο Κουέστα απέκρουσε κόρνερ, ενώ ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απομάκρυνε σωτήρια και το επικίνδυνο σουτ του Μπερνάρ.

Παρ’ όλα αυτά, κόντρα στη ροή του αγώνα ο Άρης άνοιξε το σκορ με τον Μορόν, οποίος έκλεψε την μπάλα απ’ τον Μπρινιόλι και πλάσαρε σε άδειο τέρμα για το 1-0. Προτού ολοκληρωθεί το ημίχρονο (45+1’) ο Παναθηναϊκός είχε νέα μεγάλη ευκαιρία, έπειτα από ωραίο συνδυασμό, όμως το σουτ του Μπερνάρ κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε με τον Παναθηναϊκό και πάλι να πιέζει ασφυκτικά τον Άρη αναζητώντας από νωρίς το γκολ της ισοφάρισης, το οποίο πλησίασε στο 53’ με κεφαλιά του Γεντβάι από κόρνερ του Μπερνάρ. Ωστόσο ο Κουέστα ήταν σε ετοιμότητα και μπλόκαρε. Οι Πράσινοι απείλησαν με μακρινό σουτ του Τσέριν στο 60’ αλλά ξανά, κόντρα στη ροή του ματς, ο Άρης σκόραρε για δεύτερη φορά δίχως μάλιστα να έχει δημιουργήσει φάση στο β’ ημίχρονο! Στο 72’ οι Πράσινοι έχασαν την μπάλα στο κέντρο, οι Κίτρινοι βγήκαν στην αντεπίθεση κι αφού αρχικά ο Μπρινιόλι απέκρουσε το σουτ του Μορόν, ο Μενέντες πήρε το ριμπάουντ και σούταρε ψηλά και με δύναμη διαμορφώνοντας το 2-0.

Οι παίκτες του Τριφυλλιού δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν μέχρι το φινάλε του ματς, ενώ ο Άρης έχασε μια μεγάλη ευκαιρία στο 89’ με τον Μορόν, όμως ο Μπρινιόλι απομάκρυνε το σουτ. 

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μοντόγια, Βερστράτε, Ζουλ (70’ Τζούρασεκ), Σουλεϊμάνοφ (93’ Κάρλσον), Παναγίδης (63’ Μενέντες), Νταρίντα (94’ Πάρντο), Μορόν (94’ Σαμόρα).

Παναθηναϊκός: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (74’ Βαγιαννίδης), Μλαντένοβιτς, Σένκεφελντ, Γεντβάι (90+2’ Ρουμπέν), Αράο, Τσέριν, Μαντσίνι (74’ Σπόραρ), Βέρμπιτς (63’ Τζούριτσιτς), Μπερνάρ, Ιωαννίδης.