Παρατράβηξε! Έφτασε λίγο πριν μας αποχαιρετήσει ο Σεπτέμβριος για να έρθει η πρώτη νίκη του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα. Και πού; Στη Νέα Σμύρνη απέναντι στον Πανιώνιο, ένα γήπεδο και ένας αντίπαλος που τα τελευταία χρόνια δυσκολεύει σε μόνιμη βάση την ομάδα μας. Γεμάτο πρωτιές το ματς για το Τριφύλλι. Πρώτη νίκη, πρώτη φορά με μηδέν παθητικό, πρώτο γκολ σε ροή αγώνα και όχι από τη βούλα του πέναλτι, πρώτο γκολ του Ζαχίντ, πρώτο παιχνίδι με τόσες «καθαρές» ευκαιρίες. Το 1-0 φαντάζει «φτωχό», εάν αναλογιστεί κανείς τα δύο σουτ στο δοκάρι, τις τρεις χαμένες ευκαιρίες του Ζαχίντ και τις προϋποθέσεις για γκολ που δημιούργησε σε όλη τη διάρκεια του 90λεπτου.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυνατά στο παιχνίδι, βασιζόμενος κυρίως στις συνεργασίες των Ζαχίντ, Μπουζούκη, Μολό. Ο Νορβηγός παίκτης ήταν και αυτός που έστειλε την προειδοποιητική βολή στην εστία στο 4ο λεπτό με ένα σλάλομ ανάμεσα στους αντιπάλους του. Και αν σ΄ εκείνη τη φάση ο Κότνικ μπλόκαρε το σουτ του, δεν συνέβη το ίδιο στο 20ό λεπτό. Σ’ εκείνο το χρονικό σημείο ο Ζαχίντ ελίχθηκε ανάμεσα στους αντιπάλους και με εξαίσιο διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

Το 0-1 απελευθέρωσε τους ποδοσφαιριστές του Παναθηναϊκού που αναζήτησαν και δεύτερο γκολ. Άγγιξαν το 0-2 στο 45′ και στο 47′ όταν ισάριθμα σουτ των Ινσούα, Μπουζούκη αντίστοιχα χτύπησαν στο αριστερό δοκάρι της εστίας, σε κεφαλιά του Ζαχίντ στο 51′ που έβγαλε σε κόρνερ με υπερένταση ο Κότνικ και τέλος στο 77′ σε διπλή ευκαιρία του Ζαχίντ. Οι ποδοσφαιριστές του Γιώργου Δώνη κατάφεραν να ελέγξουν το ρυθμό του αγώνα και απαγόρευσαν στους αντιπάλους τους να απειλήσουν την εστία του Διούδη. Τα πράγματα θα ήταν σαφώς απλούστερα για τους Πράσινους εάν ο διαιτητής Ευαγγέλου έδειχνε κόκκινη -αντί για κίτρινη- κάρτα στον Μανιάτη στο 35ο λεπτό, όταν ο τελευταίος χτύπησε εκτός φάσης τον Περέα…

Πανιώνιος: Κότνικ, Ρέντζας (84′ Παπανικολάου), Ευαγγέλου, Σταυρόπουλος, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Μανιάτης (57′ Καμαρά), Μαξίμοβιτς, Άρτσε (66′ Μιλόγεβιτς), Τσιλούλης, Αραμπουλί.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Ινσούα, Κουρμπέλης, Δώνης, Μολό (71′ Μπεκ), Μπουζούκης (88′ Χατζηθεοδωρίδης), Ζαχίντ, Περέα (67′ Κολοβός).