Χρειάστηκε να «σπάσει» μια σειρά από αρνητικές επιδόσεις της σεζόν για να καταφέρει ο Παναθηναϊκός να πάρει τη νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης στο Ολυμπιακό Στάδιο με 1-0. Ήταν ο πρώτος εντός έδρας αγώνας της σεζόν που οι Πράσινοι προηγήθηκαν, η πρώτη φορά που κράτησαν ανέπαφη την εστία τους σε εντός έδρας παιχνίδι, το πρώτο γκολ που σημειώνει στο πρώτο ημίχρονο σε ματς στο ΟΑΚΑ (και στη Ριζούπολη που χρησιμοποίησε ως έδρα στο ματς με την Ξάνθη).

Με τη δεδομένη δυσκολία στο σκοράρισμα, το Τριφύλλι έχασε σημαντικές ευκαιρίες να «κλειδώσει» τη νίκη, παρότι ξεκίνησε δυναμικά το παιχνίδια και μπήκε μπροστά στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τάσου Χατζηγιοβάνη, έπειτα από την παράβαση που έγινε πάνω στον Περέα (και υποδείχθηκε μέσω χρήσης VAR). Χάθηκαν κλασικές ευκαιρίες τόσο από τον Περέα στο πρώτο ημίχρονο όσο και από τον Καμπετσή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ο Παναθηναϊκός… κράτησε μέσα στο παιχνίδι τον Αστέρα Τρίπολης και κυριεύτηκε από άγχος, ειδικά στο τελευταίο 20λεπτο της αναμέτρησης. Οι φιλοξενούμενοι πήραν την κατοχή της μπάλας, απείλησαν με κάποια σουτ από μέση απόσταση με κύριο εκφραστή τον Λουίς Φερνάντεθ, αλλά ο Σωκράτης Διούδης όσες φορές χρειάστηκε ήταν ανίκητος. Αγχωτικά τελικά ήρθε η νίκη, έστω και αν αφήνει προβληματισμό για την εικόνα της ομάδας στο δεύτερο μισό του δευτέρου ημιχρόνου.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδς, Δώνης, Κουρμπέλης, Μπουζούκης (79’ Κολοβός), Χατζηγιοβάνης (88’ Κολοβέτσιος), Περέα (61’ Καμπετσής), Μακέντα.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Ματρικάρντι, Σουάρεθ (60’ Σίτο), Μαρτίνες (80’ Ιγκλέσιας), Βαλέντε, Μ. Φερνάντεθ, Καπίγια, Χαουρέγκι (67’ Κρέσπι), Λ. Φερνάντεθ, Μπαράλες.