Σε αυτό το γήπεδο ο Παναθηναϊκός τα έχει ζήσει όλα. Από το παγοδρόμιο του 2012, στον αγώνα δύο ημερών λόγω ομίχλης του 2015 και τις λασπομαχίες ουκ ολίγων σεζόν. Το Εθνικό Στάδιο Ιωαννίνων απασχολεί πάντοτε για όλους τους λάθος λόγους. Η κλήρωση Κυπέλλου έμελλε να στείλει τον Παναθηναϊκό στην καρδιά του χειμώνα στα Ιωάννινα. Και να παιχθεί ένας αγώνας σε αγωνιστικό χώρο που από τη μια πλευρά -αυτή που ήταν μπροστά στους πάγκους- το χορτάρι είχε πιάσει πάγο και από την άλλη πλευρά ήταν βούρκος. Στο ενδιάμεσο παίζονταν -και- ποδόσφαιρο.Το γεγονός ότι εξαιτίας του γηπέδου τραυματίστηκε μόνον ο Αποστολάκης είναι θέμα τύχης.

Οι ποδοσφαιριστές του Τριφυλλιού επηρεάστηκαν στο μέγιστο βαθμό από τον αγωνιστικό χώρο, η απόδοσή τους έπεσε κατακόρυφα, η εικόνα τους σε μεγάλο μέρος του αγώνα ήταν κάκιστη και εν τέλει -αφού χρειάστηκε να «βαφτιστεί» επιθετικό φάουλ το πέναλτι σε χέρι του Παντελάκη- ηττήθηκαν 1-0 από τον μαχητικό ΠΑΣ. Όλα θα κριθούν στη ρεβάνς που θα γίνει στις 15 Ιανουαρίου στο ΟΑΚΑ.

Ο Παναθηναϊκός έκανε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά του εφέτος χωρίς «καθαρή» ευκαιρία και με φανερή αδυναμία να φέρει το παιχνίδι στα μέτρα του. Στο ίδιο διάστημα δέχθηκε γκολ από τον Παμλίδη σε αδράνεια της άμυνας του Τριφυλλιού. Σταδιακά στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός ισορρόπησε την κατάσταση χωρίς να φτάσει ποτέ σε καλά επίπεδα, δημιούργησε προϋποθέσεις για γκολ αλλά έμεινε ξανά άσφαιρος σε ένα πρόβλημα δυσεπίλυτο, όπως αποδεικνύεται. Η εικόνα του Τριφυλλιού απείχε παρασάγγας από τα στάνταρντς της ομάδας και σίγουρα δεν είχε κάποια σχέση με την απόδοση του τελευταίου διμήνου.

ΠΑΣ Γιάννινα: Γιαννίκογλου, Σκόνδρας, Παντελάκης, Μπουκουβάλας, Αποστολόπουλος, Σιόντης, Κάστρο, Καρτάλης (74 Νάουμετς), Κρίζμαν (68 Λέο), Παμλίδης, Ξύδας (84 Λιάσος)

Παναθηναϊκός: Διούδης, Αποστολάκης (29’ λ.τ. Κουρμπέλης), Κολοβέτσιος, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης, Δώνης, Νούνες, Χατζηγιοβάνης (74’ Μπουζούκης), Μπεκ (46’ Περέα), Ζαχίντ, Καμπετσής