Ήταν να μην πάρει φόρα! Ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τέταρτη συνεχόμενη νίκη του στο πρωτάθλημα – πέμπτη σε σερί αγώνων, συνυπολογίζοντας και αυτή του Κυπέλλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννενα- περνώντας από τη Λάρισα (όπως και πέρυσι) με σκορ 2-0! Πλέον ο πρώτος minimum στόχος της σεζόν, η είσοδος στα play offs είναι πολύ κοντά στην επίτευξη. Σειρά παίρνουν άλλοι στόχοι, όπως το Κύπελλο και όταν θα έρθουν τα play offs, το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα.

Στον αγώνα της Λάρισας ο Παναθηναϊκός βασίστηκε στα γνωστά στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν εδώ και αρκετό καιρό. Πολύ ψηλά οι γραμμές του με πρέσινγκ από την πρώτη πάσα του αντιπάλου, επανάκτηση της μπάλας σε άμεσο χρόνο, περιορισμός κινδύνων για την εστία του, υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας. Αυτά όλα λειτούργησαν σε υψηλό βαθμό στο πρώτο 45λεπτο στο AELFC Arena. Ο αντίπαλος δεν μπορούσε καν να περάσει τη μεσαία γραμμή, ο Παναθηναϊκός είχε μόνιμα τη μπάλα κοντά στην αντίπαλη περιοχή και με την πίεση που άσκησε, ανάγκασε την ΑΕΛ σε λάθη. Δύο τέτοια έφεραν δύο πέναλτι σε απόσταση λίγων λεπτών. Πρώτα στο 22′ ο Ζαχίντ το κέρδισε από τον Μόρα και έπειτα στο 27′ ο Νάγκι από τον Καρανίκα. Αμφότερες τις εκτελέσεις ανέλαβε ο Τάσος Χατζηγιοβάνης. Η πρώτη ήταν εύστοχη για το 0-1. Η δεύτερη ήταν άστοχη και έτσι παρέμεινε το εύθραυστο 0-1. Αυτό έδωσε δικαίωμα στους γηπεδούχους να πιστέψουν ότι μπορούν να φτάσουν στην ισοφάριση.

Το ένστικτο της αυτοσυντήρησης λειτούργησε στο δεύτερο ημίχρονο σε συνδυασμό με τις τακτικές αλλαγές και η ΑΕΛ πήρε μέτρα στο γήπεδο. Βέβαια οι απειλές της ήταν ελάχιστες. Στην ουσία όλη και όλη μία «καθαρή» ευκαιρία έκανε στο παιχνίδι και αυτή σπαταλήθηκε από το κακό τελείωμα του Παπάζογλου. Στο μεσοδιάστημα ο Παναθηναϊκός «χτύπησε» στο ανοιχτό γήπεδο, έχοντας καλές στιγμές με ένα σουτ του Ζαχίντ και μια κεφαλιά του Πούγγουρα, ενώ πολλές ήταν οι υποσχόμενες επιθέσεις που όμως λόγω κακής τελικής επιλογής δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ ή ευκαιρία. Οι κινήσεις του Γιώργου Δώνη από τον πάγκο με την είσοδο του Ανουάρ στον άξονα και του Μπουζούκη στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, πρόσφεραν σιγουριά και επανέφεραν ηρεμία στο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Έτσι στο 89′ ο Ζαχίντ πέρασε εξαιρετική κάθεση πάσα στον Ανουάρ που βγήκε μόνος του απέναντι στον αντίπαλο τερματοφύλακα και αυτός για να αποφύγει το γκολ, τον ανέτρεψε. Πέναλτι που αξιοποίησε ο Μπουζούκης για το τελικό 0-2.

ΑΕΛ: Κρίστινσον, Μόρας (46’ Μπούστος), Ζίζιτς, Μιχαήλ, Καρανίκας (46’ Μούζεκ), Μπέρτος, Γκαζάλ, Κάτσε (64’ Βινίσιους), Μιλοσάβλιεβιτς, Ουάρντα, Παπάζογλου.

Παναθηναϊκός: Διούδης, Γιόχανσον, Σένκεφελντ, Πούγγουρας, Χατζηθεοδωρίδης (83’ Κολοβέτσιος), Δώνης (72’ Μπουζούκης), Κουρμπέλης, Χατζηγιοβάνης, Νάγκι (60’ Ανουάρ), Ζαχίντ, Καμπετσής.