Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Μπεργκ, ο οποίος σημείωσε και τα τέσσερα γκολ του Παναθηναϊκού, το «τριφύλλι» κέρδισε με 4-1 τη Μίντιλαντ στον πρώτο αγώνα των play offs του Europa League και έκανε αποφασιστικό βήμα για να εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους της διοργάνωσης.

Οι Δανοί βρέθηκαν ανέλπιστα μπροστά στο σκορ αρκετά νωρίς, ωστόσο οι παίκτες του Γιάννη Αναστασίου δεν πτοήθηκαν και μπόρεσαν να κλείσουν το ημίχρονο έχοντας το υπέρ τους 3-1. Για να έρθει ένα ακόμα γκολ, λίγο πριν τη λήξη του ματς, που έδωσε χαρακτήρα θριάμβου στην επικράτηση του Παναθηναϊκού.

Τόσο οι «πράσινοι» όσο και η Μίντιλαντ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με δέκα παίκτες, λόγω των αποβολών του Τριανταφυλλόπουλου στο 81’ και του Σβιατσένκο στο 58’ αντίστοιχα, αμφότεροι βλέποντας την δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Βαντ.

ΣΚΟΡΕΡ: 21’ (πεν.)-24’-45’-89′ Μπεργκ / 13’ Λαούριντσεν

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός (78’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (67’ Ατζαγκούν), Καρέλης (78’ Πέτριτς), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (22’ λ.τ. Ονουάτσου, 85’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (60’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.