Μόνο τη νίκη που θα φέρει την πρόκριση «βλέπει» ο Παναθηναϊκός στο παιχνίδι με την Καμπάλα, όπως δήλωσε ο Γιάννης Αναστασίου στη συνέντευξη Τύπου.

«Ένα παιχνίδι play off Europa League δεν είναι εύκολο. Ειδικά σε αυτό το επίπεδο. Σημαντικό ρόλο θα παίξει η δική μας απόδοση και πόσο αποτελεσματικοί θα είμαστε. Είναι και θέμα τύχης που δεν είχαμε στο Αζερμπαϊτζάν αλλά δεν πρέπει να βασιζόμαστε πάντα στην τύχη. Είμαστε σε καλή ψυχολογία και καλό momentum μετά τη νίκη της Δευτέρας και θέλουμε να το συνεχίσουμε. Θέλουμε την νίκη, γιατί μόνο αυτή θα μας δώσει την δυνατότητα να συνεχίσουμε στην επόμενη φάση και να έχουμε ευρωπαϊκή πορεία τουλάχιστον μέχρι τα Χριστούγεννα», είπε αρχικά ο προπονητής της ομάδας μας.

– Η άποψη που υπάρχει στον κόσμο ότι ο Παναθηναϊκός θα βάλει πολλά γκολ, θα προκριθεί εύκολα και ότι είσαστε υποχρεωμένοι να κερδίσετε και να περάσετε, θα κάνει καλό ή κακό στην ομάδα;

«Αυτό θα το δούμε αύριο αν θα κάνει καλό ή κακό. Δεν μπορώ να καταλάβω, παίζοντας ένα παιχνίδι ευρωπαϊκό, ότι θα βάλουμε 3-4-5 γκολ. Εγώ και οι συμπαίκτες μου δεν το ασπαζόμαστε αυτό. Ξέρουμε ότι θα είναι δύσκολο παιχνίδι και ότι σε μεγάλο βαθμό θα κριθεί από τη δική μας απόδοση αλλά σίγουρα δεν θα είναι εύκολο. Οπότε δεν συμμερίζομαι αυτή την άποψη. Τι είναι υποχρέωση δεν χρειάζεται να μας το λέτε και να μας το θυμίζετε συνέχεια. Ξέρουμε πως είναι υποχρέωση μας και τι πρέπει να κάνουμε και θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε. Τα παιδιά προσπαθούν σε κάθε παιχνίδι και θα κοιτάξουμε να νικήσουμε. Αυτό κάνουμε σε κάθε ματς, δημιουργούμε προϋποθέσεις. Στην Καμπάλα δεν ευτυχήσαμε να σκοράρουμε, στο Αγρίνιο βάλαμε δύο και πιστεύω θα έχουμε την ίδια συνέχεια και αύριο».

– Θα επιλέξετε την ίδια τακτική που προτιμήσατε στο Μπακού;

«Θα είναι αλλιώς η προσέγγιση μας. Εκεί θέλαμε να περιορίσουμε τις επιθετικές ικανότητες της Καμπάλα και να εκμεταλλευθούμε τους κενούς χώρους με τα τρεξίματα και την κίνηση μας στο χώρο. Ήταν η αρχή ενός σερί δύσκολων αγώνων και με δύσκολα ταξίδια. Επιστρέφοντας 5 το πρωί από το Μπακού και το Αγρίνιο όσο και αν δεν θέλουμε να το λαμβάνουμε υπόψη μας, είναι κουραστικό για τα παιδιά. Τακτικά σίγουρα θα έχουμε διαφορετική προσέγγιση και θα το δείτε αύριο στο γήπεδο».

– Είδαμε και πέρυσι σε πολλά παιχνίδια, το είδαμε και φέτος ότι η ομάδα δυσκολεύεται να σκοράρει. Τι ακριβώς συμβαίνει;

«Είμαστε μια ομάδα που μας λείπει το εύκολο γκολ σε κάποια ματς που θα λύσει τα πόδια και την ψυχολογία των παικτών. Έχουμε ικανούς και ποιοτικούς παίκτες στην επίθεση. Θέλουν και αυτή την τύχη, την εύνοια της στιγμής. Το σημαντικό είναι πως είναι στις φάσεις, και είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι θα έρθουν και τα γκολ. Για τον Μπεργκ και τον Καρέλη δεν μπορούμε να πούμε τίποτα. Το σημαντικό είναι να πάρουμε γκολ και από τους άλλους, να έχουμε ποικιλία και πλουραλισμό».

– Πώς πιστεύετε ότι θα παίξει η Καμπάλα;

«Βλέποντας όλα τα ματς τους παίζουν το ίδιο στυλ. Στα δέκα παιχνίδια τους δεν έχουν αλλάξει κάτι. Περιμένω να παίξουν κάτι ανάλογο με το ματς στο Αζερμπαϊτζάν. Δεν νομίζω να έχουν μεγάλες διαφορές».

– Πόσο σας επηρεάζουν δημοσιεύματα που ασκούν κριτική στην ομάδα και αναφέρουν ότι εσείς παραδεχθήκατε ότι το 4-2-2-2 δεν ταιριάζει στην ομάδα, επιλέγοντας το 4-4-2;

«Προσωπικά καθόλου γιατί δεν διαβάζω, δεν ασχολούμαι. Από την πρώτη μέρα είπα ότι με ενδιαφέρει η δουλειά στο γήπεδο. Πάντα μετά από ένα κακό αποτέλεσμα θα ακούγονται και θα γράφονται πολλά. Αν μπούμε σε αυτή τη διαδικασία και εγώ και τα παιδιά θα χάσουμε την ουσία. Και η ουσία είναι η δουλειά μας. Σαν ομάδα στην προετοιμασία και στα φιλικά δουλέψαμε δύο συστήματα και με βάση την ποιότητα των παικτών και τη δομή της ομάδας μπορούμε να παίξουμε και τα δύο συστήματα. Το 4-2-2-2 μας έδωσε πέρυσι πολλές λύσεις στα play off και τουλάχιστον στην Καμπάλα τακτικά για μένα τα παιδιά έκαναν ό,τι τους ζήτησα. Και φάσεις δημιούργησαν και δεν μπορώ να έχω παράπονο. Αν είχαμε βάλει γκολ, δεν θα είχαμε τέτοια συζήτηση. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι λεπτομέρειες. Ένα σουτ μπορεί να πάει δοκάρι και μέσα, ή δοκάρι και έξω. Χρειάζεται και τύχη το ποδόσφαιρο. Προσωπικά αλλά και τα παιδιά προσπαθούμε να γινόμαστε καλύτεροι στο γήπεδο. Αυτό που μετράει για εμάς είναι τι φαίνεται στο γήπεδο».

– Ο Εσιέν μπήκε στην αποστολή στον αγώνα με τον Παναιτωλικό. Πότε θα τον δούμε να παίζει;

«Θα πρέπει πρώτα να παίξει σε ένα φιλικό που κοιτάμε να δώσουμε την άλλη εβδομάδα. Να πάρει χρόνο συμμετοχής. Αυτός και ο Τελάντερ. Κοιτάμε να παίξουμε ένα καλό παιχνίδι Ευελπιστούμε ότι την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε ένα καλό παιχνίδι για να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Θα υπάρξει ένας μαραθώνιος μετά με δύσκολα και συνεχόμενα παιχνίδια. Δεν ξέρω αν λόγω εκλογών θα έχει διακοπή, αλλά εμείς θέλουμε να κάνουμε έναν καλό προγραμματισμό».