H αγωνιστική χρονιά 2009 – 2010 ήταν γεμάτη για την ΠΡΑΣΙΝΗ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (GFD) με σημαντικές αθλητικές και εκπαιδευτικές εκδηλώσεις που διεξήχθησαν σε όλη την Ελληνική επικράτεια.

Οι εκδηλώσεις αυτές θα κορυφωθούν την Πασχαλινή περίοδο με τη διεξαγωγή του Adidas Green Challenge Tournament που είναι ουσιαστικά μία σειρά δύο (2) μεγάλων πανελλαδικών τουρνουά που θα διεξαχθούν στα 3-5 Πηγάδια της Νάουσας για τις ομάδες της Βόρειας Ελλάδας και στο Λουτράκι για τις ακαδημίες της Νότιας Ελλάδας.

Οι νικήτριες ομάδες σε κάθε κατηγορία από καθένα από τα τουρνουά θα κερδίσουν την συμμετοχή τους στην τελική φάση που θα διεξαχθεί στο γήπεδο <Απόστολος Νικολαίδης> της Λεωφόρου Αλεξάνδρας και θα αναδείξει τους πρωταθλητές Ελλάδας σε κάθε κατηγορία ενώ σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν αναμνηστικά διπλώματα και δώρα.

Την οργάνωση των αγώνων έχουν αναλάβει ο Γενικός Διευθυντής της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης Βασίλης Αργυρίου, ο Υπεύθυνος του Δικτύου Σταμάτης Αργύρης που είναι και ο υπεύθυνος της διοργάνωσης και η Υπεύθυνη Διοικητικής Υποστήριξης Αγγελική Πλατή ενώ στους αγώνες θα παρασθούν και ο Πρόεδρος Γιώργος Καπουράνης, οι τομεάρχες Γιάννης Καλιτζάκης και Γιώργος Καφές καθώς και σκάουτερ του Παναθηναϊκού.

3-5 ΠΗΓΑΔΙΑ

Το τουρνουά των 3-5 Πηγαδίων θα διεξαχθεί στις 27 – 31 Μαρτίου με τις συμμετέχουσες ομάδες να διαγωνίζονται στις ηλικιακές κατηγορίες των γεννηθέντων 1995 – 1996, των γεννηθέντων 1997 – 1998 και των γεννηθέντων 1999 – 2000.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις βρίσκονται 10 χλμ. από την πόλη της Νάουσας και περιλαμβάνουν άρτιες αθλητικές και ξενοδοχειακές υποδομές στις οποίες κάνουν την προετοιμασία τους ομάδες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Οι συμμετέχουσες ομάδες προέρχονται από τη Θεσσαλονίκη, την Κομοτηνή, την Λαμία, την Κατερίνη, τα Ιωάννινα, τη Πρέβεζα, την Αμμουδιά, την Ηγουμενίτσα, τη Φλώρινα και πιθανότατα και τη Χαλκιδική και αριθμούν συνολικά 250 επίλεκτους αθλητές που θα αγωνιστούν στο τουρνουά.

Την οργανωτική ομάδα θα πλαισιώσουν έξι (6) εθελοντές, φοιτητές του τμήματος Αθλητικής Διοίκησης της Σπάρτης οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να εμπλουτίσουν τις εμπειρίες τους συμμετέχοντας στην παραγωγή μίας μεγάλης διοργάνωσης.

ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Στην αθλητική κατασκήνωση Sportcamp που διαθέτει πρότυπες αθλητικές εγκαταστάσεις στο Λουτράκι και που έχει κατά καιρούς φιλοξενήσει την προετοιμασία των εθνικών ομάδων πολλών ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, θα διεξαχθεί το δεύτερο τουρνουά στις 7 – 11 Απριλίου.

Στην πρώτη περίοδο οι συμμετέχουσες ομάδες θα διαγωνιστούν στις κατηγορίες 1995 – 1996, 1997 – 1998 και 1999 – 2000 και θα προέρχονται από όλη την Κεντρική και Νότια Ελλάδα και τα Νησιά.

Οι ομάδες που έχουν δηλώσει μέχρι στιγμής συμμετοχή προέρχονται από το Ρέθυμνο, την Πάτρα, το Αίγιο, τα Καλύβια Αττικής, την Αμμουδιά Πρεβέζης, τα Σπάτα, τα Χανιά, τη Λιβαδειά, τον Άλιμο, το Ηράκλειο, τη Κεφαλονιά, τη Χαλκίδα και τα Μέγαρα ενώ στις επόμενες ημέρες θα οριστικοποιήσουν τη συμμετοχή τους άλλες 10 περίπου ακαδημίες με το συνολικό αριθμό των συμμετεχόντων αθλητών να φτάνει τους 500.
Τους αγώνες θα παρακολουθήσει πολυπληθές κλιμάκιο προπονητών της κεντρικής ακαδημίας του Παναθηναϊκού στην Παιανία που θα έχουν τον ρόλο των scouters.

Την οργανωτική ομάδα αποτελούν τα στελέχη της GFD, το προσωπικό του Sportcamp και δέκα (10) εθελοντές, φοιτητές του τμήματος Διοίκησης Αθλητισμού του Πανεπιστημίου Σπάρτης.

ΕΙΔΙΚΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ

Και τα δύο τουρνουά θα κλείσουν με τις τελετές βράβευσης όλων ανεξαιρέτως των ομάδων που συμμετείχαν ανεξάρτητα από τη θέση που κατέλαβαν ενώ θα υπάρξουν και ειδικές βραβεύσεις για τις πρώτες ομάδες, για τις ομάδες Fair Play και σε πολλές ατομικές κατηγορίες ενώ θα ακολουθήσουν πάρτυ που θα διεξαχθούν προς τιμήν όλων των αθλητών, των συνοδών τους καθώς και των γονέων και κηδεμόνων τους.

Στο περιθώριο των αγώνων θα υπάρξει ενημέρωση όλων των γονέων – κηδεμόνων που θα παρακολουθήσουν τις διοργανώσεις, για το πρόγραμμα ομαδικής ασφάλισης των αθλητών όλων των ακαδημιών της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης καθώς και για την συνεργασία με το ιατρικό εργαστήριο Geno Type που διενεργεί τεστ γονιδιακού ελέγχου για λογαριασμό της Πράσινης Ποδοσφαιρικής Ανάπτυξης.